Redovisningsekonom/controller till Konftel

Konftel · Ekonomi · 11 dec

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom/controller hos oss kommer du att ansvara för redovisningen, vilket innebär att du sköter all bokföring och alla avstämningar inför månads- och kvartalsbokslut, samt momsrapportering i både Sverige och Tyskland, alltid med tajta deadlines. Eftersom största delen av vårt säljteam är stationerat utomlands är uppföljning och analys av både kostnader och intäkter av yttersta vikt och där har du en betydande roll. Inför bokslut ansvarar du för att allt är avstämt, analyserat och dokumenterat. Visma sköter det mesta när det kommer till våra löner, men det kommer vara din uppgift att skicka in, granska och bokföra lönematerial samt även vara länken mellan vår personal och Visma. I lönehanteringen ingår även ansvar för rapportering till pensionsbolag.

Du rapporterar till ekonomichefen och kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför företaget. Ekonomiavdelning består av fem personer och med denna tjänst kommer du att ingå i en grupp som ansvarar för order/fakturering, inköp/logistik och kund- och leverantörsreskontra. Vi arbetar i SAP och använder analysverktyget Insikt.

Din profil

Vi tror att du som söker är utbildad civilekonom med några års erfarenhet av redovisningsarbete i mindre bolag, gärna med inslag av controllerliknande uppgifter. Då Konftel verkar i en internationell miljö, är det viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat på engelska, i tal och skrift. Du har goda datakunskaper och är inte rädd för att arbeta i stora affärssystem.

Som person behöver du vara självgående, socialt säker och positiv. Du trivs när du får användning för din analytiska förmåga och när du får lösa problem. Inom ekonomi är det självklart viktigt att du också är noggrann, samtidigt som du har en helhetssyn. Vi är ett entreprenöriellt företag och tror att du bör vara driven och gilla utmaningar för att passa hos oss. På Konftel är det också viktigt att alla kan samarbeta och ingens jobb är viktigare än någon annans. Vi vill därför att du är beredd att hjälpa din kollega och att du har ett prestigelöst och samarbetsvilligt förhållningssätt.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Elin Wiklund, via tfn; 0733-51 27 11, eller Stina Lindahl, via tfn: 0733-51 27 14. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök så snart som möjligt, men absolut senast den 11 december, via www.clockworkpersonal.se. Vi ser gärna att du ansöker med ett cv på engelska.
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Redovisningsekonom
Kontakt

Ring Elin Wiklund, 0733-512711

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Konftel grundades 1988 och är sedan 2011 en del av Avaya (www.avaya.com). Konftel är ett ledande företag och ett stark varumärke inom telefonmöteslösningar. Vi utvecklar produkter och tekniker baserade på vår expertis inom akustik och digital signalbehandling. Den patenterade och högkvalitativa ljudtekniken som ger kristallklart ljud heter OmniSound® och finns inbyggd i alla Konftels telefoner. Våra produkter säljs globalt under varumärket Konftel via huvudkontoret i Umeå. Läs mer om företaget och produkterna på www.konftel.com.

Vi förstärker nu vår ekonomiavdelning med en kvalificerad redovisningsekonom/controller. Vi erbjuder arbete på huvudkontoret i centrala Umeå, navet i vår internationella miljö. Du behöver vara en duktig, analytisk, driven och positiv ekonom, som trivs när du får mycket frihet under ansvar. Eftersom all kommunikation sker på engelska krävs det erfarenhet från en engelsktalande miljö.