Projektledare underhåll väg

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Projektledare underhåll väg

Arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar du för beställning, upphandling, genomförande samt uppföljning av underhållsprojekt väg. Du kommer inom det geografiska området att planera drift och underhållsarbeten på det allmänna vägnätet. Tillsammans med konsulter, entreprenörer och medarbetare vid Trafikverket genomför du projekt inom det geografiska ansvarsområdet. Vidare ansvarar du för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning. I arbetet ingår att informera kommuner och näringsliv om underhållsfrågor samt svara på frågor och ta emot synpunkter från allmänhet och media för att kunna åtgärda brister i vägnätet. Du kommer även vara delaktig i Trafikverkets projektledarforum.

Kvalifikationer
Du har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet av drift och underhåll av väg som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av budgetering, prognoser och ekonomisk uppföljning samt erfarenhet av entreprenadbranschen. Erfarenhet från väg- och/eller järnvägsprojekt är meriterande,

Vidare är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av entreprenadjuridik och förhandlingsteknik.

Du har körkort för personbil. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att du självständigt kan driva arbetet framåt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Du har en god kommunikativ förmåga och kan föra en bra dialog med väghållare, entreprenörer, konsulter, byggledare, media och allmänhet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-03

Upplysningar

Enhetschef Mikael Lindholm
010-123 8365

Saco Jonas Sjöholm
010-123 8380

ST Stefan Kratz
010-124 1783

SEKO Urban Haglund
010-124 1702
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Projektledare
Kontakt

Ring Mikael Lindholm, 010-123 8365

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 nov

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.