Koncernredovisningsekonom

Poolia · Ekonomi · 4 dec

Om jobbet

Vi söker nu för kunds räkning en driven, leveranssäker koncernredovisningsekonom med placering i Umeå. Som koncernredovisningsekonom kommer du få en bred och ansvarsfull roll i ett expansivt bolag. Vi söker dig som redan i dag framgångsrikt arbetar med koncernredovisning och vill utvecklas vidare inom detta specialistområde. Här har du chansen att vara delaktig i ett framgångsrikt bolags tillväxtfas.

För att vara framgångsrik i rollen som koncernredovisningsekonom är du samarbetsinriktad, noggrann och mycket lösningsorienterad. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och deadlines. Som person är du självständig men också ansvarstagande, strukturerad och noggrann.

Uppdraget är på heltid med start så snart som möjligt. Så skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som koncernredovisningsekonom arbetar du att producera och sammanställa förvatlningsberättelser, resultaträkning, balansräkning, kassaflödesanalys och tilläggsupplysning på koncernnivå.

I arbetsuppgifterna ingår att:
 • Ansvara för den månatliga, kvartalsvisa samt årliga koncernredovisningen för koncernen
 • Delansvarig för koncernens officiella årsredovisning och delårsrapporter
 • Ge stöd till företaget i gällande redovisningsrelaterade frågor
 • Kommunikation och uppföljning av gruppens redovisningsprinciper, direktiv samt riktlinjer
 • Konsolidering av koncernens månadsrapporter inklusive prognoser och budget i samarbete med övriga inom koncernredovisningsfunktionen
 • Avstämningar av koncern mellanhavanden och löpande kontakter med ekonomiavdelningar hos dotterbolag
 • Delaktig i framtagande av koncernens årsredovisning
 • Administrationoch analys av intern skatterapportering
 • Implementering av effektivare cash management
 • Prognosering och analys av valuta- och kassaflöden
Utbildning/erfarenhet
 • Civilekonom med minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet från koncernredovisning alternativt som revisor i någon av de större revisionsbyråerna.
 • God kännedom gällande IFRS, koncernredovisning samt den svenska lagstiftningen
 • Erfarenhet från koncernredovisning i AARO är meriterande
 • För att trivas i rollen behöver du vara ansvarstagande, initiativrik och självgående
 • Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
För att vara framgångsrik i rollen som koncernredovisningsekonom är du samarbetsinriktad, noggrann och mycket lösningsorienterad. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och deadlines. Som person är du självständig men också ansvarstagande, strukturerad och noggrann.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 dec

Om företaget

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.