Juristassistent till Advokatbolaget för en juridikstuderande på termin 5

Academic Work · Juridik · 15 jan

Om jobbet

Är du juriststuderande vid Umeå Universitet och har avklarat kursen Straff- och processrätt? Du kommer att bistå befintliga advokater med information gällande brottsmål och inom ramen för rättsutredningar inom en specifik paragraf eller rättsfråga. Tjänsten passar dig som vill utöka din kunskapsinlärning med hjälp av praktisk tillämpning av ämnet. På sikt kommer du att få följa med på bakgrundsarbete och även på rättegång. För dig som visar framfötterna kommer det finnas möjlighet till praktik!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Advokatbolagets räkning en juriststudent som ska arbeta med rättsutredningar inom olika segment såsom straffrätt och obeståndsrätt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Advokatbolagets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Arbetsuppgifter

Som juristassistent kommer du arbeta med rättsutredningar inom två olika segment - Straffrätt och Obeståndsrätt. Du kommer att fungera som assistent och avlasta befintliga advokater, där du tilldelas en uppgift med ett problem som skall lösas på utsatt tid. Eftersom du kan grotta i uppgiften hur mycket som helst, kommer advokaten du hjälper avgöra när det är tillräckligt. Du kan med fördel sitta i juridik biblioteket, men Advokatbolaget har kontor i Umeå i Thulehuset mitt i stan. Vidare kommer introduktion ske anpassat efter dina behov med en erfaren kollega, med hur ni kommer att arbeta och förväntningar. Sedan har du stöttning per telefon eller av kollegan på kontoret.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med brottsmål och inom ramen för rättsutredningar inom en specifik paragraf eller rättsfråga
 • Ta fram fall inom ett område inom straffrätt
 • Arbeta med obeståndsrätt och rekonstruktion
 • Ta fram information inom humanjuridik, t.ex. att titta på en viss fråga inom familjerätt
Tjänsten passar dig som vill utöka din kunskapsinlärning med hjälp av praktisk tillämpning av ämnet. På sikt kommer du att få följa med på bakgrundsarbete och även på rättegång. För dig som visar framfötterna kommer det finnas möjlighet till praktik!

Vi söker dig som
 • Är juriststuderande vid Umeå Universitet och har avklarat kursen Straff- och processrätt, troligtvis är du inne på termin 5.
 • Talar och skriver svenska flytande så att du kan tillgodose advokaternas behov gällande informationsbearbetning och arbetet är mycket självständigt så krävs svenskan för att skall du kunna ta in introduktionen på bästa sätt
 • Är flexibel och kan hjälpa till med kort varsel på några dagar
Det är meriterande om du
 • Har avklarat termin 5
 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter av informationssökande och bearbetande karaktär
Som person är du strukturerad som gör att du kan planera, prioritera och organisera din tid på ett effektivt sätt som gör att du hinner med deadlines. Du involverar de personer som behövs för att färdigställa ditt material i tid. I ditt arbete tar du ansvar för det gemensamma resultatet och kommer med förslag på lösningar som gör att du driver ditt arbete framåt.

Detta är viktigt eftersom du kommer att få i uppgift att utreda en specifik del på utsatt tid och det finns inte utrymme att sväva iväg. Arbetet tar aldrig slut så det är viktigt att du förstår vad advokaten vill att du ska göra och inte överarbetar det i flera timmar. Har du dessa parametrar så kommer du att vara självgående och i kombination med noggrannhet så kommer du att kunna fatta beslut på egen hand. För att lyckas i rollen har du insikt i ditt eget kunnande och tar stöd när det behövs.

Övrig information
 • Start: ca 9 januari 2017 till juni 2017
 • Omfattning: Extrajobb vid behov flexibelt efter ditt schema, men behov dyker upp med några dagars varsel
 • Placering: Umeå, Thulehuset mitt i centrum alt. hemmavid
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Administration
Juridik
Underkategori
Assistent
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 jan

Om företaget

Advokatbolaget är ett företag som är baserat i Skellefteå och arbetar med mål inom Familjerätt, Affärsjuridik, Konkurser och biträder även med Notarie Publicus när personer behöver legalisera handlingar. Vidare handlägger de även likvidationer och så är de behjälpliga vid brottmål som offentliga/privata försvarare och målsägandebiträden samt med allmän praktik i form av t.ex. fastighetsrätt och skadeståndsrätt. Du kommer att trivas här om du drivs av att på egen hand utveckla den kunskap du skaffat dig under studietiden för att praktiskt tillämpa detta inom ramen för juridik.