Ingenjör VA

Om jobbet

Arbetsplatsbeskrivning

Storumans kommun är en till ytan väldigt stor kommun belägen i Södra Lappland. Här bor cirka 6 000 personer, mer än hälften av dessa i tätortsområdena Storuman/Stensele och Hemavan Tärnaby. Storumans kommun är en kommun i ett mycket expansivt skede med vindkraftsetableringar, gruvor, livskraftiga småföretag och en kraftigt växande besöksnäring som ger positiva vindar.

Vi kan erbjuda ett stort utbud av aktiviteter för både stora och små. Här har du nära till #riktigafjäll med naturupplevelser året runt. Vi har ett härligt friluftsliv, högklassig skidåkning, goda möjligheter till jakt och fiske och ett brett kultur- och föreningsliv. Med korta avstånd i vardagslivet får du tid över att göra det som är viktigt för dig. Vi har god service i kommunen med bra skolor och barnomsorg och en väl utbyggd infrastruktur med kommunikationer och prisbelönt bredband.

Arbetsbeskrivning

På Tekniska avdelningen tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi arbetar med teknik av hög kvalitet och sätter medborgaren i fokus. Tekniska avdelningen är en del av kommunens förvaltning och ansvarar för många viktiga samhällsfunktioner som Vatten, avlopp, bredband, avfall, gator, parker, publika/allmänna fastigheter och fritidsanläggningar etc. På avdelningarna arbetar vi med allt från planering till byggande, till drift-/underhåll Vi är ca 23 medarbetare varav 7 är stationerade i Tärnaby.

Vi söker en VA-ingenjör vid tekniska avdelningen i Storuman alternativ placering vid kommunens samservicekontor i Tärnaby. Du bör vara en engagerad och driftig person som främst ska ha ansvaret för kommunens VA -nät och -anläggningar, men även kommunens gator, driva projekt samt utredningar inom teknisk verksamhet. Viss ekonomisk planering, uppföljning, arbete med egenkontrollplaner, drift och underhållsplanering, VA-anslutningar, VA-juridik, fakturahantering och fakturering kommer att ingå i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjör högskoleutbildning inom VA-området, ex väg och vatteningenjör, eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Yrkeserfarenhet är meriterande, men även nyexaminerade med rätt utbildning kan vara aktuell. Vi förutsätter att du är en van användare av de vanligaste dataprogrammen. GIS-System, Va-verksamhetssystem, EDP Future eller andra applikationer kan vara meriterande. Du kan uttrycka dig tydligt på svenska i både tal och skrift. Du bör vara intresserad av teknik och kontakt med människor. Har B-körkort. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, intresse att lära sig mer, flexibel, lyhörd och har förmåga att skapa goda resultat.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2016-10-28
Referensnummer: A614607

Kontakt

Kontaktperson
Magnus Andersson
Teknisk chef
0951-140 80
magnus.andersson@storuman.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare
0951-14000

Övrigt
Kommunen har valt medier för denna rekrytering och undanber sig därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare i rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Ort
Storuman
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Ingenjör
Kontakt

Ring Magnus Andersson, 0951-140 80

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget