Hårdvarunära mjukvaruutvecklare till AIT Umeå

Om jobbet

Vill du programmera, resa internationellt och jobba i flygindustribranschen?

AIT (Advanced Integration Technology) är ett ledande globalt industriföretag som tillverkar produktionsutrustning tillsamtliga större flygplanstillverkare. Företaget har 8 kontor där huvudkontoret är beläget i Texas och de övriga kontoren i USA, Kanada, Spanien och Sverige (Umeå). Sammantaget är det ca 600 anställda. AIT i Umeå konstruerar, producerar och levererar mobila transportörer, automatiseringsutrustning och svetsade konstruktioner. Bolaget befinner sig i en expansiv fas och har såväl organiskt som genom förvärv skapat tillväxt. 2014 förvärvades företaget Umesvets AB och 2015 Umeå Industriteknik AB. I AITs nya lokaler på Västerslätt i Umeå finns idag ca 70 anställda. www.aitumea.se

Hur ser din arbetsdag ut?

Som programmerare hos AIT kommer du tillsammans med el - och mjukvarugruppen att utveckla utifrån kunders specifika behov. Du tillsammans med andra startar med att designa en lösning utefter kundens behov för att sedan vara med hela vägen till färdig maskin och leverans. Det innebär att du som programmerare är med och påverkar vilka system som ska användas och programmerar mot en specifikation, du ansvarar för testning och drift, både på produktionsenheten men också hos kund. Ibland får du hålla en kortare utbildning då överlämning sker till kund. Med andra ord kommer du vara med i hela utvecklings- och arbetsprocessen från behov till färdig produkt. Kunderna befinner sig främst i USA och Canada vilket gör att när du besöker dem är du borta 1- 2 veckor åt gången, uppskattningsvis har du cirka 30 - 60 övernattningar per år.

Vem trivs här?

Har du tidigare arbetat med Maskinnära mjukvaruutveckling i C och kanske har du varit i kontakt med Siemens styrsystem, har du en intressant bakgrund för jobbet. Du måste kunna läsa el- scheman för att kunna felsöka och programmera. Vet du med dig att du trivs när du får ta helhetsansvar och påverka är det här jobbet något för dig. Det är ett prestigelöst gäng på företaget som har stort fokus på kunden, de värderar samarbetet högt och de vågar ifrågasätta sina egna och andras ideer, ingen lägger fokus på vem som gjort vad utan det är helheten som räknas. De brinner för sina arbetsuppgifter och ger sig inte förrän de är klara vilket ibland leder till att arbetsdagarna blir lite längre. Låter det intressant att vara en del av det teamet kanske det här är något för dig! Du jobbar med två andra programmerare och i el/mjukvarugruppen är man idag 5 personer. Förutom kollegorna i Umeå, har du kontakt med kollegor och kunder internationellt så engelska är en del av din vardag, varför också koncernspråket är Engelska.

Intresserad?

Då vill vi gärna att du ansöker dock senast den 7/11. Har du frågor kontakta Rekryteringskonsult Marlene Vikström, 073 - 684 73 87. Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta vår Kandidatsupport på tel: 08-598 980 10.
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Ring Marlene Vikström, 0736847387

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 nov

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.