Förskollärare/fritidspedagog, grundsärskolan Lejonströmsskolan

Om jobbet

Du ingår i ett arbetslag i grundsärskolan där ni tillsammans ansvarar för att skapa en trygg och kreativ miljö för eleverna i skola och fritidshem. Du ger det stöd och den stimulans de behöver för sitt lärande och sin utveckling. Du arbetar aktivt med verksamhetens värdegrund och har ett nära samarbete med de personer som finns i barnens närhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarlegitimation alternativt grundlärarexamen med inriktning fritidshem, fritidspedagogexamen med inriktning mot barn i åldrarna 6 - 12 år. Erfarenhet av arbete med barn och elever med funktionshinder är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper i alternavi kommunikation ex bildstöd och tecken som stöd. Du är förtrogen med läroplanen och de styrdokument som styr och berör grundsärskolans och fritidshemmets verksamhet. Du har god samarbetsförmåga, kan planera, organisera och genomföra den pedagogiska verksamheten samt har ett kreativt och flexibelt arbetssätt som främjar barns lärande och utveckling. Du kan kommunicera på svenska i både tal och skrift samt med hjälp av alternativ kommunikation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald i alla former och ser det som en tillgång om du har olika språk, teckenspråk eller kulturella kompetenser som berikar våra verksamheter och möten med medborgare.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skol- och kulturkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter - en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Vi gör detta på både lärande och närande sätt. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna - för- och grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, elevhälsa, resursavdelning, kultur - bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skol-och kulturkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Jobbfakta
Ort
Skellefteå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Fritidspedagog
Kontakt

Ring Hanna Birath, 0910-73 50 00

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Sedan hösten 2016 är centrala grundsärskolan placerad på Lejonströmskolan, tidigare Kaplanskolan. Här finns idag även grundskolans årskurs 4 och 5. Lejonströmskolan bedriver ett aktivt arbete kring tillgänglighet. Vi arbetar även med ett 1-16 årsperspektiv i Brännans upptagningsområde. Du kommer arbeta både i skola och fritidshem.