Förskollärare, Regnbågens förskola

Om jobbet

Du kommer att arbeta i en 1-3 årsgrupp där du planerar, bedriver och utvecklar verksamheten med barnen i fokus. Detta görs i ett nära samarbete med hemmet och andra samverkansparter. Du ingår i ett arbetslag där du som förskollärare ansvarar för att skapa en trygg och pedagogiskt utvecklande miljö för barnen. Att arbeta aktivt med värdegrund är för dig en självklarhet och du är väl förtrogen med läroplanen och arbetar aktivt för att uppfylla dess mål. Du ansvarar för att dokumentera barns utveckling och lärande samt planerar och genomför utvecklingssamtal med föräldrar. Du måste kunna möta de ständigt pågående förändringar som sker i en barngrupp och utifrån dessa förändra din planering och ditt genomförande av arbetet. Vid behov kan visst ekonomi- och budgetarbete samt handledning av lärarstuderande förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarlegitimation och är väl förtrogen med läroplanen och andra relevanta styrdokument. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som förskollärare. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Människors olikheter är någonting du värdesätter och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg och stabil, välkomnar samt bidrar till nytänkande och kreativitet. Du har lätt för att omsätta teori till praktisk handling i arbetet med barnen. Självklart brinner du för barns utveckling och lärande! Du bidrar till ett positivt samarbetsklimat på arbetsplatsen. Det är meriterande om du har kunskaper i Officepaketet och annan datavana. TAKK-utbildning samt utbildning i första hjälpen är också värdefullt.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som ännu inte fått din legitimation också söker jobbet. Uppvisa då en kvittens från Skolverket. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald i alla former och ser det som en tillgång om du har olika språk, teckenspråk eller kulturella kompetenser som berikar våra verksamheter och möten med medborgare.

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skol- och kulturkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter - en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Vi gör detta på både lärande och närande sätt. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna - för- och grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, elevhälsa, resursavdelning, kultur - bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skol-och kulturkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Evamarie Strömberg, 0910-73 50 00

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

Regnbågens förskola ligger på Moröbacke med närhet till skog och stora lekparksytor. Vi arbetar mycket med rörelse och utevistelse.