Extrajobb som biblioteksassistent

Om jobbet

Information om uppdraget

StudentConsulting samarbetar med Umeå Kultur och levererar vikarierande bibliotekarier och assistenter till Umeå Stadsbibliotek och närbiblioteken. Just nu söker vi fler positiva och serviceinriktade biblioteksassistenter till vår studentpool!
Arbetsuppgifterna är främst receptionsarbete och låntagarservice, men även andra förekommande uppgifter på ett bibliotek så som exempelvis bokuppsättning. Tillgängligheten är viktig í detta uppdrag då arbetstiderna kan variera och kan innefatta både kortare och längre pass under dagar, kvällar och helger.

Det är ett krav för detta uppdrag att du som söker kan arbeta runt jul i mellandagarna. Intervjuer och urval kommer ske löpande och start kommer att ske så fort vi hittar rätt personer. Anställningen startar med en introduktionsutbildning. Du blir anställd av oss på StudentConsulting och uthyrd som konsult till vår kund.

Kunskaper för uppdraget

Till detta arbete söker vi dig som är student på hel- eller deltid, med minst 50 % studietakt. Det är meriterande om du idag läser till just bibliotekarie, annars är utbildningar såsom kulturanalysprogrammet, programmet för media och kommunikation samt journalistprogrammet exempel på meriterande utbildningar.

Viktigt är att du har känsla för service och ett stort intresse för litteratur och läsning. Vi ser gärna att du har någon form av erfarenhet från arbete på bibliotek och är väl insatt i hur ett bibliotek fungerar samt har god inblick i ett biblioteks organisatoriska struktur. Vi strävar efter långsiktighet och ser gärna att du har minst ett, gärna två år kvar av dina studier. Meriterande är också om du kan flera språk och har erfarenhet av datasystemet Libra.

Som person ser vi gärna att du är noggrann, strukturerad och har lätt för att ta egna initiativ. Då arbetet innebär att du kan behöva rycka in med kort varsel så lägger vi stor vikt vid anpassningsbarhet och flexibilitet. Då Umeå kommun eftersträvar en mångfaldig organisation kommer stor vikt att läggas vid just detta.

Varmt välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Arkiv & Bibliotek
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

StudentConsulting är ett bemanningsföretag specialiserat på studenter, akademiker och unga i karriären. Vi sysselsätter över 10 000 personer till våra kunder på del- och heltid inom yrkesområden så som ekonomi, kundservice, administration, IT, försäljning, logistik och produktion. Meet your future - Tillsammans med oss!