Engagerade byggtekniker

Om jobbet

Byggskador i Umeå söker just nu två engagerade innetekniker med stort kundfokus. En tjänst är tillsvidare och den andra är ett vikariat på sex månader.

Byggskador finns representerade i hela Sverige. Vi har kunder som drabbats av vattenskador, bränder, stormar och översvämningar. I dessa kundmöten gäller det att leverera, vilket vi gör riktigt bra! Vi är organiserade i två enheter, byggtekniker ute och byggtekniker inne, som samverkar för att skapa den bästa kund- och affärsnyttan. Som innetekniker i Umeå ingår du i en grupp på cirka 11 personer, som i sin tur är en del av vår inneteknikerenhet med totalt cirka 35 medarbetare placerade i Umeå, Örebro och Helsingborg.

Det här gör du som innetekniker på byggskador
Som innetekniker har du en central roll i vår verksamhet. Du ansvarar för att kunden får sin skada reglerad på ett enkelt och engagerat sätt. Det gör du med hög tillgänglighet, bra kundbemötande och god byggkompetens. I arbetet som innetekniker ansvarar du för att kunden får ett snabbt och korrekt besked i sitt skadeärende, som omfattas av hem-, villa- och fritidshusförsäkringen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • ta emot inkommande samtal, registrera inkommande skador samt dokumentera ärenden
  • utifrån skadans komplexitet bedöma om skadan ska vidarebefordras till en utetekniker, eller om du ska handlägga ärendet fram till avslut
  • kommunicera med kunden om hur fortsatt reglering ska ske
  • begära in eventuella handlingar och uppgifter
  • klargöra vad som förväntas av kunden och vad kunden kan förvänta sig av oss
  • reglera, ersätta och avsluta ärendet.
Genom hela processen är det viktigt att säkerställa ett gott kundmöte, då vårt främsta mål är nöjda kunder. En annan viktig uppgift är att bidra till att uppnå Folksams säljmål, genom vidareförmedling av kundens intresse för andra försäkringar. En del skador innebär även kontakt med avtalsentreprenörer där du beställer reparationer, granskar byggkalkyler och diskuterar möjliga lösningar.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning med inriktning byggteknik. Har du erfarenhet av byggbranschen och/eller byggskadereglering är det meriterande. Det är också meriterande om du har arbetat med telefon som främsta arbetsredskap och vi ser gärna att du är van att hantera stora mängder inkommande samtal där fokus ligger på service och problemlösning. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt är van att arbeta i olika datasystem.

Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Du sätter alltid kunden i fokus. I samtalet förväntar sig kunden att få besked om sitt ärende, vilket innebär att du måste kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, trivs med att ta ansvar, är målmedveten och jobbar gärna mot uppsatta mål.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 oktober 2016. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Lennart Olofsson, gruppchef, 090-15 44 82.

Fackliga representanter: FTF Michael Abrahamsson, 019-194841, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44 och Handels Helene Thylin 0708-316556.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.
Jobbfakta
Ort
Umeå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning
Försäkring
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget