Ekonomichef/Controller till Trelleborg

Om jobbet

Trelleborg is a world leader in engineered polymer solutions that seal, damp and protect critical applications in demanding environments. Our innovative engineered solutions accelerate performance for customers in a sustainable way. Being part of the Trelleborg Group Trelleborg Industrial Solutions is a market leader in such industrial application areas as hose systems, industrial antivibration solutions and selected industrial sealing systems. We offer complete solutions based on advanced engineering knowhow that aim to accelerate our customers´ businesses.

Trelleborg Ersmark AB är en ledande leverantör av polymerbaserade lösningar som tätar, dämpar och skyddar. Vi tillverkar och säljer ett brett sortiment av polymerbaserade produkter mot krävande industriella kunder och är idag ca 225 medarbetare och omsätter ca 300 mkr. Företaget är kvalitetscertifierat enligt ISO/TS 16949 och ISO 9001 samt miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Till vår enhet i Ersmark, Skellefteå söker vi driven och affärsorienterad Ekonomichef/Controller.

I rollen har man idag avdelnings- och personalansvar för ekonomi- och IT-avdelningen. Här har du bolagets fulla ansvar att leda och utveckla finansiella processer inom det egna Produktområdet. Ekonomichef/Controllern är direkt underställd VD/Produktområdeschef och ingår i företagets ledningsgrupp Trelleborg i Ersmark och i ledningsgruppen för Product Area Truck & Diesel, som förutom fabriken i Ersmark även har tillverkning i Estland och Indien. Inom det egna produktområdet har du ett övergripande ansvar för analys, uppföljningar, rapporteringar, budget och prognos. Förutsätts att du är drivande, stödjer ledningen och verksamhetsansvariga att uppnå uppsatta verksamhetsmål samt säkerställa intern styrning och kontroll. På ett affärsorienterat arbetssätt deltar och driver i förändringsarbeten och utveckling av bolagets, såväl nationella som internationellt, uppsatta mål.

Vem trivs här?

Du som har en civilekonomexamen med bred och flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom tillverkande industri, gärna med erfarenhet från liknande position i en decentraliserad organisation kommer att ha en god grund att stå på.

För att du ska trivas i din nya roll förutsätts att du har en stark drivkraft att vilja leda, stötta och utveckla verksamheterna inom organisationen. För att smitidgt ta sig fram förutsätts att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta men samtidigt inta ett konstruktivt granskande perspektiv utifrån verksamheten och affärens bästa. Du har ett affärsorienterat arbetssätt och känner dig trygg i att arbeta i internationella sammanhang. Koncernspråket är engelska vilket förutsätter att du obehindrat kommunicerar både engelska och svenska i såväl tal som skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med Adecco. Tjänsten skall tillsättas omgående därför sker urval och intervjuer lörande under ansökningstiden. Dock senast 30 oktober måste vi få in din ansökan. VId frågor och funderingar är du välkommen att kontakta Adeccos rekryteringskonsult Maria Burén 070-263 34 60.

Välkommen att söka!
Jobbfakta
Ort
Skellefteå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Ekonomi
Underkategori
Chefsbefattningar
Controller
Ekonomichef

Ring Maria Burén, 0702633460

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.