Arbetsledare Konverter/Anod, Rönnskär

Om jobbet

Om företaget

Rönnskärsverken i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk. Här utvinns metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Produktionen består av framförallt koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 860 medarbetare.

Vi behöver rekrytera en arbetsledare för Konvertern/Anod. Som arbetsledare rapporterar du till avdelningschefen på avdelningen. I dags läget arbetar 2 arbetsledare på båda verken som ersätter varandra vid semester eller frånvaro. Samverkan och utveckling mellan konverten och anoden sker ständigt för att möta företagets framtidsvisioner. Du samarbetar och planerar för att optimera vår produktion och process tillsammans med avdelningschef, underhållssamordnare, produktionsingenjörer och Underhållsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare är din huvudarbetsuppgift att ansvara för din grupp medarbetare samt leda den dagliga verksamheten. Du ansvarar också för personalplanering, arbetssätt, rehabilitering, utvecklingssamtal och kompetensutveckling. Du kommer aktivt att delta i vårt förbättringsarbete och driva utvecklingsfrågor tillsammans med dina medarbetare. Som arbetsledare rapporterar du direkt till avdelningschefen. Andra viktiga arbetsuppgifter är säkerhets och miljöfrågorna som vi prioriterar högt i vårt arbete.

Konverter, där förädlas det smälta materialet från smältenheterna till c:a 98% ren koppar. Rönnskär har tre stycken varav två alltid är i drift och en står för ommurning. Från konvertrarna transporteras sedan det smälta materialet med travers till Anod ugnen. Från anodugnen gjuts sedan det smälta material ut till anoder. Koppar anoderna går sedan vidare till Elektrolysen för det sista steget av raffinering.

Formell kompetens
  • Minst 3-årig gymnasiekompetens, gärna någon påbyggnadsutbildning inom relevant område
  • Erfarenhet av arbetsledande befattning med personalansvar
  • Behärska engelska i tal och skrift
  • Goda IT-kunskaper
  • B körkort
För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

Meriterande är:
  • Kännedom om myndigheters krav för inre och yttre miljö
  • Kännedom om New Boliden Way, LEAN och Maximo
  • Utbildning inom ledarskap
Personliga egenskaper

En arbetsledare på Rönnskär är en person som målmedvetet leder och styr den dagliga verksamheten med engagemang, entusiasm och ansvar. Vi söker därför ledare med ett modernt och framtidsorienterat synsätt som är strukturerad, drivande och målinriktad. Du har intresse för ledarskap och en vilja att utvecklas samt god förmåga att stödja och inspirera människor i deras utveckling. Du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta. Du skapar energi och glädje i din omgivning och är trygg, lyssnande, handlingskraftig. Du är resultat och målinriktad, trivs i att arbeta i miljöer där du själv är delaktig i förändringsarbetet och skapandet av struktur och ordning, ser en utmaning i att arbeta med ständiga förbättringar.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tillsvidareanställning/Heltid/Skelleftehamn, Rönnskär

Tillträdesdag

Efter överenskommelse

Information

Frågor angående din ansökan besvaras av Carolina Lundberg, tfn 072- 254 17 36, E-mail: carolina.lundberg@lernia.se. Vi ser gärna att intyg samt betyg är bifogade i din ansökan.

Avdelningchef Andreas Suup tel. 0910 - 77 36 69 eller andreas.suup@boliden.com
Facklig information Ledarna Anders Wikström, tel. 0910-77 31 75
Sveriges Ingenjörer Joachim Pettersson, tel. 0910-77 37 45
Unionen Kim Bodén tel. 0910-77 37 76
Jobbfakta
Ort
Skellefteå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör

Ring Carolina Lundberg, 072-254 17 36

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om företaget

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.