Verksamhetsutvecklare - kollektivtrafik

Om jobbet

Som verksamhetsutvecklare arbetar du strategiskt med Karlstadsbuss övergripande utvecklingsarbete och långsiktiga planering. Utifrån verksamhetens mål och strategier tar du initiativ till olika former av utvecklingsarbete och utarbetar kort- och långsiktiga prognoser, baserade på omvärldsbevakning samt kända och förväntade faktorer. En viktig del av arbetet är att följa upp resultat och kvalitet samt föreslå förändringar i nära samarbete med berörda funktionsansvariga. Motsvarande uppdrag finns även på andra ställen i förvaltningen. Du har då en projektledarroll med ansvar för att koordinera och samordna delarna och aktörerna i utvecklingsarbetet. Det kan handla om att vara med och utveckla befintliga verksamheter eller att skapa nya delar. Din roll är bland annat att ta fram underlag och planer för verksamheterna. Du ska också sammanställa och presentera förslag på nya verksamhetsidéer samt stötta och handleda cheferna i utvecklingsprocessen. Du deltar i förvaltningens samhällsplanering och medverkar till att skapa hållbara trafiklösningar med kunden i fokus. I linje med de strategiska styrdokumenten syftar trafikplaneringen till att öka de hållbara transportslagen gång, cykel och kollektivtrafik.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning, men du kan även ha även ha flerårig arbetserfarenhet, helst inom kollektivtrafik, som vi bedömer som likvärdiga. Det är meriterande med utbildning i statistik eller analys, kunskaper inom kollektivtrafik eller serviceresor samt projektledarutbildning. Det är även en fördel med dokumenterad erfarenhet av IT-system, offentlig upphandling och kunskap om kollektivtrafiklagen. Att ha arbetat och fungerat som projektledare är meriterande. För detta jobb krävs både att du har en analytisk förmåga och samtidigt har ett helhetsperspektiv. Du ska kunna leda och hålla samman projekt och även kunna driva utvecklingsprocesser framåt. Du som söker är en trygg och stabil person som vill utveckla vår verksamhet, alltid med fokus på kunden. Vidare har du en god kommunikativ förmåga, både i tal och i skrift eftersom tjänsten innebär att du kommer skriva beslutsunderlag/tjänsteskrivelser till stadsbyggnadsnämnden. Rollen förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och att samarbete ligger naturligt för dig.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Mattias Bergh, 054-540 46 14

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. På stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar vi för detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor. Vi är kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och geografiska informationssystem, GIS. Vi på stadsbyggnadsförvaltningen har också ansvar för kommunens färdtjänst. Dessutom är vi huvudman för Karlstadsbuss. Karlstads kommun har en målsättning om att det ska vara enkelt att leva utan bil i tätorten. Vi ansvarar för den egna stadstrafiken med över 6,5 miljoner resor/år, vilket är nästan hälften av alla kollektivtrafikresor i Värmland. Karlstadsbuss historia sträcker sig tillbaka ända till 1880-talet då fröken Alma Andersson startade "Nya Åkeriet" som bestod av hästdragna fordon. I dag har vi moderna bussar med wifi, busstv och ac - som drivs miljövänligt med el och biogas. Vi har Sveriges mest nöjda kunder enligt den nationella mätningen Kollektivtrafikbarometern.