Stödassistenter till gruppboende

Om jobbet

Som stödassistent är ditt huvudsakliga uppdrag att stödja och hjälpa de boende till ett meningsfullt liv utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Det kan innebära stöd i personlig omvårdnad men också att tillhandahålla pedagogiska "verktyg" så att de kan förstå och klara sin vardag. Det ingår i arbetet att ta till sig nya arbetssätt samt att utveckla och förbättra dessa. Vi arbetar utifrån ett tydliggörande förhållningssätt. Dokumentation är en viktig del av arbetet. Arbetet innebär oregelbunden schemalagd arbetstid med helgtjänstgöring. Bilaga J gäller.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en adekvat utbildning på minst gymnasienivå, såsom omvårdnadsprogrammet, barn och fritid eller annan pedagogisk utbildning inom området. Det är ett måste att du har tidigare erfarenhet från likande arbete. Det är meriterande om du kan tecken som stöd. Utbildning och/eller erfarenhet av tydliggörande pedagogik är ett plus. B- körkort är ett krav. Som person är du trygg, stabil, lugn och har ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Vidare har du ett professionellt bemötande och besitter en god förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra viktiga professioner. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
6
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Mejla eller ring Jill Mattsson, 054-540 60 15

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor. Till funktionsstöd söker vi nu sex medarbetare som vill vara med och starta upp vårt nya gruppboende på Klasmossevägen som ligger på Kronoparken. På boendet kommer det att bo personer med intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.