Resande servicetekniker till Anton Paar Nordic

Om jobbet

Är du tekniskt lagd, gillar livet ute på vägarna och brinner för service kommer du trivas bra hos Anton Paar Nordic. Genom kontinuerliga utbildningar i Österrike kommer du få möjlighet att bli expert inom företagets olika mät- och laboratorieinstrument.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Anton Paar Nordics räkning en resande servicetekniker som kommer att utgå ifrån mellersta Sverige. Anton Paar är ett familjeföretag grundat i Österrike 1922 som utvecklar, producerar och distribuerar olika typer av laboratorieinstrument och processmätningssystem. Kunderna återfinns inom branscher så som livsmedel, läkemedel, olja och bensin helt enkelt överallt där det finns flytande vätskor som man vill mäta viskositet, densitet, kolsyra etc. på.

Dotterbolaget Anton Paar Nordic med sitt säte i Malmö startade sin verksamhet 2011 och ombesörjer service och underhåll för Anton Paars räkning i Sverige, Danmark och Finland. Du kommer att ingå i ett team på ca 10 personer som består av servicetekniker och säljare utspridda i de olika länderna.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Anton Paar Nordics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Anton Paar Nordic.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker kommer du arbeta med två olika typer av uppdrag planerade underhåll och akutservice. De planerade underhållsarbetena utgör merparten av dina arbetsuppgifter där du besöker kunden och utför service/förebyggande underhåll på kundens utrustning. Vanligtvis hinner du besöka 1-2 kunder per dag och tanken med rollen är att du befinner dig ute fyra dagar i veckan och har en dag hemma för administration/dokumentation och bokning av servicebesök.

Jobbet innebär mycket frihet under ansvar, du planerar och bokar in dina besök själv och styr därför till stor del över din vardag.

Du kommer till exempel att:
 • Boka in planerade underhåll genom kontakt med kund
 • Teckna serviceavtal med kunder som saknar detta idag
 • Utföra akutservice där kundens utrustning gått sönder vilket ställer krav på din flexibilitet.
 • Arbeta i CRM-system där du efter avslutad service dokumenterar förbrukade reservdelar och arbetstid för att skapa ett underlag inför fakturering.
 • Mestadels resa runt i Mellansverige samt i vissa fall även Danmark och Finland. Självklart utrustas du med lämplig bil, Volkswagen Caddy.
Tjänsten passar dig som trivs ute på vägarna i en självständig roll där du ansvarar för ditt eget arbete. Du kommer göra ca 50 hotellövernattningar per år och behöver trivas med detta. För att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas i din roll kommer du under dina första veckor arbeta tillsammans med en erfaren servicetekniker. I takt med att du lär dig de olika instrumenten kommer du börja utföra egna serviceuppdrag. Hos Anton Paar är kompetensen hos medarbetarna en viktig hörnsten, varför du som servicetekniker kommer få gå en rad olika utbildningar i Österrike inom de olika instrument som du förväntas bli expert på.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en gymnasieexamen med teknisk inriktning. Du har ett par års erfarenhet bakom dig som t.ex. servicetekniker, laborant eller inom underhållsnära arbete. Ett stort plus är givetvis ifall du kommer ifrån processindustrin då många av kunderna återfinns där. Du kommer jobba med tekniska instrument där du dokumentera resultat och avvikelser ifrån standarder vilket ställer krav på gott siffersinne och huvudräkning.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift då du dagligen möter svensktalande kunder. Koncernen är engelsktalande och utbildningar i Österrike hålls på engelska.
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Officepaketet samt erfarenhet av CRM-system
 • Det är mycket meriterande om du kommit i kontakt med analysinstrument
Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete. Kvalitet är A & O och du arbetar metodiskt för att utföra din service med hög kvalité. Anton Paar tillhandahåller många olika typer av analys- och mätinstrument vilket innebär att du kommer stöta på instrument som du aldrig tidigare sett. Du behöver därför vara orädd inför nya arbetsuppgifter. Yttre faktorer så som akutserviceärenden kommer att påverka din vardag och du behöver därför vara flexibelt lagd och ha en förmåga att prioritera.

Övrig information
 • Start: Snarast, uppsägningstid tas i beaktande
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning
 • Placering: Mellersta Sverige men kan likväl vara Uppsala som Karlstad, Örebro eller Norrköping
 • Kontaktuppgifter: Oskar Bernling, 070-414 30 68
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Anton Paar är ett familjeföretag grundat i Österrike 1922 som utvecklar, producerar och distribuerar olika typer av laboratorieinstrument och processmätningssystem. Kunderna återfinns inom branscher så som livsmedel, läkemedel, olja och bensin helt enkelt överallt där det finns flytande vätskor.