Näringslivsutvecklare

Om jobbet

Som näringslivsutvecklare är du med och skapar ett gott företagsklimat i Karlstads kommun. Du jobbar både strategiskt och operativt för att möjliggöra att nya företag skapas, att redan befintliga företag kan utvecklas men också med att attrahera nya företag att etablera sig i kommunen. Du kommer att samverka med näringsliv, myndigheter, branschorganisationer, kommunens förvaltningar och du ansvarar för att utveckla nätverk och hitta samarbetspartners. Att driva projekt och processer både internt och externt, att jobba med kommunens event och aktiviteter för företagare och näringsliv är andra delar i ditt uppdrag. Enheten är just nu inne i ett förändringsskede med spännande utmaningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med relevant inriktning eller kanske har du arbetat och samlat erfarenheter som vi bedömer likvärdigt. Du har god kännedom om näringslivets villkor och har du dessutom erfarenhet av kommunal verksamhet är det en merit. Du ska tidigare ha arbetat med relationsskapande aktiviteter som försett dig med ett stort kontaktnät inom Karlstads näringsliv. Din personlighet kännetecknas av driv, uthållighet och engagemang. Du är en relationsbyggare som tycker om att kommunicera i både tal och skrift. Du har fokus på utveckling och möjligheter, ser värdet i gott bemötande och du har förmåga att omvandla strategier till operativt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Mejla eller ring Lotta Eriksson, 070-5745580

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet. Vi söker nu Näringslivsutvecklare till enheten Näringsliv, universitet och turism. Enheten arbetar för att Karlstad ska vara en attraktiv stad att bo, uppleva, verka och utvecklas i. Tillsammans har vi en bred kompetens inom de tre grenarna; näringsliv, universitet och turism och ska helt enkelt bidra till att vi blir fler Karlstadsbor. Dina närmaste medarbetare blir bland andra näringslivsutvecklare och näringslivsstrateg.