Kundansvarig

Karlstads kommun · Data & IT · Sista dagen!

Om jobbet

Karlstads kommun söker två kundansvariga till enheten Strategisk styrning IT som är organiserad inom den centraliserade IT-avdelningen i kommunen. Vill du medverka till kommunens digitalisering och hjälpa våra verksamheter i sin verksamhetsutveckling med IT som stöd? Då är detta en tjänst som passar dig. I Karlstads kommuns utvecklingsresa på IT-området så har rollerna som kundansvariga varit en stor framgångsfaktor. I rollen samverkar man hela tiden med sina kunder för att hjälpa dem med sin förändringsresa där IT är en stor möjliggörare. Vi har på enheten idag 5 kundansvariga som har våra kunder jämt fördelade mellan sig. Två av dessa har nu valt att fortsätta sin personliga utvecklingsresa genom att anta andra spännande roller utanför kommunen. Vi behöver snabbt ersätta dessa och söker därför: * En kundansvarig som jobbar med kommunens skolverksamhet som enda kund. Här förenas Barn- och ungdomsförvaltningen med Gymnasieförvaltningen i ett och samma Förvaltningsobjekt för IT-stöd som heter Utbildning. * En kundansvarig som jobbar med kommunens vårdnära förvaltningar som är Vård- och omsorgsförvaltningen samt Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Dessa verksamheter har var sitt Förvaltningsobjekt för IT-stöd. Inom både den skolnära och den vårdnära verksamheten i kommunen så är utvecklingstakten inom IT-området hög. Mycket spännande arbete har skett och mycket kommer att pågå framöver i digitaliseringens anda. I kommunen använder vi modellen PM3 för förvaltning av IT-stödet och du kommer att vara den taktiske motparten från IT (Förvaltningsledare IT) i alla koncerngemensamma förvaltningsobjekt. I din vardag: * Följer du upp IT's tjänsteleveranser till din kund. * Deltar du aktivt i Verksamhetsutveckling med IT som stöd (vår IT policy) och hjälper våra kunder i en kreativ utveckling framåt. * Driver du ändringshanteringen enligt PM3 och våra ITIL processer New or Changed Services eller Change Management emot IT där du har interna "underkonsulter" som stödjer dig.

Kvalifikationer
Du som söker någon av dessa tjänster bör ha erfarenhet av verksamhetsutveckling. Du får gärna ha haft en ledande befattning tidigare. Det hjälper dig också i ditt arbete om du varit projektledare. Ditt huvudsakliga kompetensområde bör vara inom IT där du deltagit i att praktiskt omsätta behov och krav i lösningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3 och ITIL. Du ska ha relevant akademisk examen från universitet/högskola eller erfarenhet som vi anser likvärdig inom IT.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Data & IT
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Mejla eller ring Mats Jensen, 054-540 12 12

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.