Kökschef till skolområde Syd

Om jobbet

I skolområde Syd har vi ca 1400 barn i våra 20 förskolor, samt ca 2800 elever i våra 9 skolor. Du leder, planerar och utvecklar måltidsverksamheten i skolområdet i enlighet med nationella och lokala politiska mål. Du har ledningsansvar för ca 35 medarbetare inom kök och städ. Det innebär bl a anställning, lönesättning, schemaläggning, vikarieanskaffning, arbetsplatsträffar, utvecklings- och lönesamtal, matsedelsplanering, inköp, fakturahantering samt ansvar för riskbaserad egenkontroll tillsammans med kökspersonalen. Som kökschef samarbetar du med andra kökschefer inom förvaltningen och med förvaltningens koststrateg. I arbetet ingår också nära samarbete och kontakter med förskolechefer och rektorer. Din chef är skolområdeschefen. Inom skolområdet och förvaltningen finns stödfunktioner för bl a personalfrågor och ekonomifrågor. Ditt arbetsrum finns på Mariebergsskolans expedition.

Kvalifikationer
Du har kockutbildning/kostekonomutbildning i kombination med gedigen erfarenhet av arbete i storkök/restaurangkök med personal- och budgetansvar. Du måste ha erfarenhet och kunskap om riskbaserad egenkontroll (HACCP) och specialkost. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara van att använda IT som stöd i ditt arbete. Du har erfarenhet av att leda personal, samt ha utvecklings- och lönesamtal. Kunskap i kostdataprogrammet Mashie är önskvärt. Erfarenhet av att leda städverksamhet är en viktig merit. Nödvändiga egenskaper för att klara uppdraget är att du är stresstålig, har god förmåga att planera, prioritera och delegera. Samarbetsförmåga och servicekänsla är viktigt. Det är också viktigt att du är kreativ och lösningsfokuserad samt har stort engagemang för måltidsfrågor generellt. Körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Gunnar Fast, 054-540 31 37

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Förvaltningens skolor och förskolor är organiserade i tre skolområden: Syd, Väst och Öst. Varje skolområde leds av en skolområdeschef. I varje skolområde finns det också en kökschef med ansvar för måltidsverksamhet och städverksamhet.