Junior ekonom med intresse för statistik!

Om jobbet

Är du en junior ekonom med ett intresse för statistik? Tycker du om att arbeta med ekonomisk uppföljning? Vi söker en ekonom till vår kund The Packaging Greenhouse, där du får ta mycket eget ansvar och har stora möjligheter till utveckling i rollen. Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för The Packaging Greenhouse räkning en junior ekonom som har intresse och kunskap inom statistik! Du för möjligheten att komma in på ett spännande företag där du kommer att arbeta i en bred roll med ekonomi, statistik och kalkylering. I rollen finns det goda möjligheter att utvecklas och även hjälpa till inom andra områden som exempelvis HR.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och The Packaging Greenhouse önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos The Packaging Greenhouse. På sikt finns det möjlighet till en överrekrytering, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos The Packaging Greenhouse kommer du arbeta brett inom ekonomiområdet ,med fokus på statistik och uppföljning.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Ansvara för redovisning och bokföring samt fakturering
 • Följa upp budgeten
 • Ta fram kalkyler i olika projekt exempelvis inom deras utbildningsverksamhet
 • Statistisk bearbetning inom olika mätvärden
 • Administration kopplat till utbildningsverksamheten
För rätt person finns det möjlighet att få stötta ledningsgruppen med den ekonomiska uppföljningen i verksamheten. The Packaging Greenhouse har även behov av viss HR kompetens, varav du kan få agera rådgivare i vissa personalrelaterade frågor.

Tjänsten passar dig som är junior inom ekonomiområdet och vill få möjligheten att arbeta brett med dessa typer av frågor.

Vi söker dig som

Vi söker dig som..
 • Har läst ekonomi på eftergymnasial nivå , är nyexaminerad eller har upp till 2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Har goda kunskaper inom statistik
 • Har ett intresse och en förståelse för tekniska processer
 • Talar och skriver god svenska, samt engelska
Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.

Som person är du:
 • Noggrann
 • Driven
 • Initiativtagande
Ditt arbete präglas alltid av en stor noggrannhet och du tar gärna egna initiativ. Att du är driven syns genom att du har en vilja att lära dig nya saker och få fler ansvarsområden. Du tycker det är roligt att ha kontakt med olika typer av människor i ditt arbete, och att arbeta mot kunder.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Karlstad
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Matematik, Statistik & Information
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

The Packaging greenhouse är en fristående aktör med inriktning på utbildning och forskning inom pappers- och massateknik samt övrig process industri. Företaget startades 2004 av värmlandsklustret Paper Province med bl.a. Valmet, Stora Enso, Billerud och Nordic Paper. Syftet var att skapa ett gemensamt kunskapskluster för innovativa idéer och att driva branschgemensamma problem. Och det är fortfarande på den basen som The Packaging Greenhouse vilar idag.

The Packaging Greenhouse utför även kvalitetskontroll på producerad produkt före leverans och är även en partner för forskning och utveckling samt reklamationshantering. De har ett fullständigt utrustat laboratorium för mätningen av massa- och pappersegenskaper.