Förskollärare Vitsippans förskola

Om jobbet

Arbete som förskollärare med dokumentation och utvecklingsansvar på avdelningen Storken. En avdelning med barn 2-3 år. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för det systematiska kvalitetsarbetet. Det är av stor vikt att du vill arbeta med estetiska lärprocesser. Vitsippans förskola värnar om sin VIkänsla och det är av stor vikt att du vill vara en del av huset och arbeta aktivt och medvetetet med att se alla barn och vuxna på förskolan. Service och bemötande är viktiga ledord i vårt vardagliga arbete.

Kvalifikationer
Vi söker en legitimerad förskollärare som tycker om att arbeta med estetiska lärprocesser och har kunskaper inom pedagogisk dokumentation och digital teknik. Vi arbetar nu med tillgänglig förskola och tydligörande pedagogik och ser det som meriterande om du har kunskap inom ICDP och AKK.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Kontakt

Ring Jenni Gunnberg, 0545403037

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 nov

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Vitsippans förskola är en av Karlstads äldsta och var från början ett barnhem. Huset är byggt i flera våningar där de fyra avdelningarna finns på olika våningsplan. Utemiljön är fantastisk! Stora gräsytor, skogspartier, buskage och lekmiljöer erbjuder stor variation. Vår utemiljö är till för alla barn i alla åldrar vi ser den som en lärande miljö som vi arbetar aktivt med. Nu finns även ett växthus på gården där barnen kan lära med sina sinnen samt vara delaktiga i processen från frö till planta. Jakobsbergsskogen är en naturlig del av förskolebarnens vardagsmiljö. Sedan 2009 är Vitsippans förskola miljöcertifierad med "Grön Flagg". Vi kan ta oss runt i vår närmiljö med våra bussvagnar och kristianiacyklar. Vitsippan har ett samarbete med en skola i Nepal. Fyra pedagoger har haft möjlighet att göra ett lärande studiebesök i Nepal under våren 2014. Dockan lilla Anna utgör idag länken mellan Vitsippan och Malagiri pree school i Nepal, hon har med sig målningar och information från barnen. Samarbetet är en del av värdegrundsarbetet med barnen; att vi är alla olika men ändå väldigt lika. Vi har en gemensam ateljé i hjärtat av huset med en förskollärare som arbetar som ateljérista. I vår ateljé finns rika möjligheter att skapa av olika material, rita, måla, dramatisera, dansa, sjunga och spela instrument. Vi arbetar aktivt med att ta tillvara barns egna intressen och idéer. Arbetet med estetiska lärprocesser samt en "inlyssnande" pedagogik är ett gemensamt förhållningssätt på Vitsippans förskola. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik. Barn hos oss ska "vilja, våga och kunna" ta del av sin omvärld. Det är viktigt för våra barn när de finns i vår verksamhet men också när de lämnar oss för nya upptäckter. Vi arbetar med digital teknik har smartboard, projektorer och lärplattor som vertyg i vår undervisning. Vårt ledord för vår verksamhet är Upplevelse med Inlevelse. Alla Upplevelser på Vitsippan görs med Inlevelse.