Brandmän för semestervikariat

Om jobbet

Vi söker 3-4 brandmän för semestervikariat på vår heltidsstation i Karlstad. Vikariaten omfattar preliminärt perioden 12/6- 13/8. Anställningen inleds med en introduktionsutbildning under första veckan. Därefter kommer du att jobba i schemalagd skifttjänst. Du kommer att få genomföra operativa räddningsinsatser, övningar, utbildning och allt förekommande stationsarbete. Du kommer också att få en inblick i det förebyggande arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har slutfört minst tre terminer från utbildningen Skydd Mot Olyckor (SMO) och är godkänd rökdykare. Du ska vara fullt frisk och uppfylla konditionskraven för nyanställning. Testprotokoll från rullbandstest för nyanställning 250W (ej äldre än 3 månader) ska bifogas till ansökan. Lägst B körkort fordras. Som brandman i Karlstadsregionen vill vi att du har god social kompetens och är intresserad av att jobba med människor, förmåga att arbeta i grupp, god initiativförmåga samt intresse av att lära och utveckla praktiska handlag. Vi erbjuder ett trevligt arbetsklimat med arbetskamrater, teknik, lokaler och övningsanläggning på topp. Vi kommer att genomföra fysiska och arbetsrelaterade tester samt intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv. Anställningstester sker vecka 6 (6-7/2).

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald inom räddningstjänsten. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Claes-Henrik Silfver, 054-540 28 23

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 dec

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen verkar i kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors. Vi har ett brett uppdrag med tyngdpunkten på operativ räddningstjänst med heltidsstyrka i Karlstad och räddningstjänstpersonal i beredskap på tio orter. Vi arbetar även förebyggande för att stärka den enskilda människans förmåga att hantera olyckor och kriser. Vi stödjer också kommunerna i deras krisberedskapsarbete. Den operativa räddningstjänsten är organiserad i en heltidsstyrka i Karlstad och styrkor med räddningstjänstepersonal i beredskap i Hammarö, Vålberg, Grums, Högboda, Kil, Deje, Forshaga, Molkom, Munkfors och Väse. Dessutom ingår ett räddningsvärn i Värmskog. Huvuduppgifter är att svara för den akuta utryckningsverksamheten men även övning, utbildning, underhåll och planering är viktiga inslag i arbetet.