Brandingenjör

Om jobbet

Jobbet innebär arbete med skydd mot olyckor och förebyggande i ett brett perspektiv. Tillsyn enligt LSO och LBE, tillståndsgivning enligt LBE, plan- och byggärenden och remisser i polis- och serveringstillståndsärenden är stora delar i verksamheten liksom rådgivning och information i brandskyddsfrågor. Du kommer att ha många externa kontakter. På sikt vill vi också att du ingår i räddningschefsberedskapen.

Kvalifikationer
- Du ska ha brandingenjörsexamen samt ha gått MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, RUB. - Körkort B krävs. - Du är en lagmedlem som tycker om att samarbeta med andra men som också kan jobba med hög grad av självständighet. - Du trivs med att träffa andra människor och skapar positiva relationer med omvärlden. - Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald inom räddningstjänsten. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Hans Berged, 054-540 28 17

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 jan

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets kommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet genomsyras av professionalism, respekt, lärande och mod. Den utannonserade tjänsten är placerad på förebyggandeavdelningen som ansvarar för förebyggandearbete i alla medlemskommunerna. Till avdelningen hör också utbildningsenheten som ansvarar för vår externa utbildningsverksamhet.