Boendestödjare

Om jobbet

Rönngården är ett boende för män med samsjuklighet dvs psykiatrisk sjukdom och missbruk/beroende. Boendet tillhör Vuxenavdelningen på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Boendet erbjuder plats för män med ett långsiktigt behov av trygghet och stöd i vardagslivet. Boendet är bemannat dygnet runt varför arbetet innebär schemalagd arbetstid. Arbetet är individinriktat och vi arbetar med genomförandeplaner och du har ansvar att de följs. Arbetet vid boendet ställer krav på medarbetarnas förmåga att skapa goda relationer till de män som bor där och att ge individualiserat stöd. Vi använder oss av MI som förhållningssätt. Det förutsätter en god beredskap att hantera svåra och komplexa situationer och samtidigt att behålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmåga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är skötare och har erfarenhet av målgruppen/erfarenhet av missbruk- beroende. Eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av social dokumentation/datavana är ett krav. Arbetet ställer stora krav på god arbetsförmåga då arbetet bedrivs i nära samarbete med såväl interna som externa aktörer. B-körkort, manuell växellåda, är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Daisy Bräck, 054-5405177

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.