Biståndsbedömare

Om jobbet

Som biståndsbedömare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter behovsbedömning, utredning och beslut enligt SoL, framförallt riktade till äldre inom hemtjänst och särskilt boende. Din uppgift är att kommunicera beslut på ett professionellt sätt med gott bemötande till kunden. Vidare gör du uppföljning av de beviljade insatserna, verkställighet och dess kostnader. Som biståndsbedömare samverkar du även med anhöriga, kollegor, utförare, andra professioner och myndigheter. Du kommer också att vara med i det fortsatta utvecklingsarbetet med införandet av arbetsmodellen Indvidens Behov i Centrum (IBIC).

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Önskvärt är erfarenhet av myndighetsutövning, samt kunskaper om gällande lagstiftning och regelverk samt om målgruppen. Du förväntas ha en god samarbetsförmåga och stor förmåga till gott bemötande både gentemot kunder och mot samarbetspartners. Dokumentation och utredning är en viktig del i ditt arbete därför krävs det goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt analytisk förmåga. Körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Sanna Rydberg, 054-540 54 70

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor. Vård- och omsorgsförvaltningen är en beställar- och utförarorganisation. Biståndskontoret ansvarar för alla beställningar avseende insatser för äldre och personer med funktionsnedsättningar och för uppföljning och tillsyn av uppdragens utförande. Biståndsenheten är mitt inne i en spännande utvecklingsperiod vilket medför att vi behöver förstärka vårt team med ytterligare en handläggare.