Avdelningschef, öppenvårdsmottagningarna onkologikliniken, Karlstad

Om jobbet

Onkologikliniken har ett länsövergripande ansvar för den allmänonkologiska cancersjukvården i Värmland. I uppdraget ingår även det operativa ansvaret för specialiserad palliativ vård. Detta arbete bedrivs i nära samarbete med länets kommuner. Kliniken arbetar med behandling av cancersjukdom med strål-, isotop-, cytostatika- och hormonbehandling samt molekylärbiologiska läkemedel. Vi samverkar med framförallt opererande kliniker, patologi och bildmedicin i multidisciplinära team. Kliniken har inga utredningsresurser men kan ge råd vid komplicerade utredningar. Remiss är nödvändig för vår bedömning. Sjukhusfysik är en integrerad del av kliniken och har även ansvar för allt strålskydd inom landstingsområdet. Onkologiklinikens öppenvårdsmottagningar består av tre enheter. Cytostatikamottagning, Klinisk Prövningsenhet (KPE) och Onkologimottagning. På öppenvårdsmottagningarna har vi läkarmottagning, kontaktsjuksköterskeverksamhet, kliniskt forskningsarbete och dagsjukvård, där patienterna får sin polikliniska tumörbehandling. Som avdelningschef kommer du att vara chef för cirka 15 medarbetare. I uppdraget ingår att tillsammans med onkologins ledningsgrupp ansvara för genomförande och uppföljning av enhetens uppdrag enligt fastställd verksamhetsplan med de tilldelade resurserna. En viktig del av arbetet är utvecklingen av verksamheten med patienten i fokus där kvalitet och ständig förbättring är verktyg för att nå våra mål. Landstinget arbetar på alla nivåer utifrån en uttalad Lean-filosofi med ständiga förbättringsarbeten. Avdelningschefen har personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschef. Viss del av tjänsten innebär kliniskt arbete på mottagningarna. Chefsuppdraget är tidsbegränsat i fyra år med en grundtjänst i Landstinget i Värmland. Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska, meriterande är vidareutbildning onkologi samt tidigare erfarenhet av lednings-/chefsuppdrag. Vi söker dig som har god självkännedom, personlig mognad samt empatisk förmåga. Förmåga att se helheten, kunna organisera, leda, planera samt bygga bra och förtroendefulla relationer med din omgivning är viktiga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför anställning ska du som sökande kunna uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister som du lämnar till chefen i oöppnat kuvert. Utdraget får inte vara äldre än ett år. Du hittar blanketten på www.polisen.se "blankett för begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister §9". Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Marinette Moberg, verksamhetschef, 054-61 60 93

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med drygt 7000 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare.