Administratör till avd för nyanlända

Om jobbet

Dina huvudsaklipa uppgifter blir återsök av bidrag från Migrationsverket. Du kommer också att arbeta med övrigt förekommande administratörsarbete.

Kvalifikationer
Gymnasiekompetens med inriktning mot ekonomi. Gärna eftergymnasial utbildning. Arbetet är omväxlande och stundtals stressigt, vilket innebär att du behöver vara lugn, ansvarskännande och flexibel person. Arbetet ställer höga krav både på förmåga till samarbete och självständighet samt god förmåga att arbeta i grupp. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Karlstad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Björn Vestberg, 054-5404929

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss. Avdelningen för nyanlända ansvarar för Karlstads kommuns mottagande av flyktingar. Vi handläger till viss del ekonomiskt bistånd för den gruppen även bostadsanskaffning och introduktion till det svenska samhället. Vi samverkar bl a med arbetsförmedling, försäkringskassa, skolor och SFI. Vi ansvarar för att ha en god kvalitet i våra boenden samt att ge ungdomarna en god start i deras nya liv i kommunen. Som stöd i arbetet använder vi oss av olika metoder, bl a MI, Hitta rätt samt TMO (Traumamedveten omsorg).