Wiklands revisionsbyrå söker redovisningsassistenter på deltid

Academic Work · Ekonomi · 26 dec

Om jobbet

Här finns möjligheten för dig som studerar ekonomi och vill jobba på ett företag med högt i tak, där chansen att ta för sig ges. Vår kund Wiklands Revisionsbyrå AB söker 1-2 redovisningsassistenter som har tidigare erfarenhet av avstämningar och löpande redovisning, men som nu vill utvecklas inom dessa områden vid sidan av studierna.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Wiklands Revisionsbyrå AB:s räkning 1-2 studenter för att täcka upp en anställd som blivit sjukskriven under hösten. Tjänsten är på cirka 2-3 dagar i veckan och passar dig som studerar exempelvis på distans, där flexibilitet från studierna finns.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wiklands önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Wiklands.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsassistent kommer du främst arbeta med löpande redovisning och avstämningar mot mindre och medelstora företag. Idag består avdelningen av nio personer, där du kommer bli en del av deras team i en arbetsmiljö med högt i tak.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med löpande bokföring och göra avstämningar
 • Arbeta i Visma, som är det redovisningssystem som vår kund jobbar i
Det kan även tillkomma en del arbete med löner och andra administrativa uppgifter, varför du behöver vara beredd på detta.

Tjänsten passar dig som studerar ekonomi idag och som vill kombinera teorin därifrån med praktiskt arbete. Den passar dig som vågar ta för sig och har ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett gediget intresse av att utvecklas inom löpande redovisning och vill passa på att öka kompetensen inom området under studietiden.
 • Har arbetat praktiskt med löpande bokföring, varför det blir svårt om du enbart har teoretisk erfarenhet sedan innan
 • Har jobbat med avstämningar tidigare
 • Är studerande på minst 50% och har flexibelt skolschema
 • Har erfarenhet av något redovisningsprogram
Meriterande är om du har jobbat med löner tidigare, men det är inget krav. Det är även ett plus om du arbetat i Visma, då det är det system som vår kund använder sig av idag, men detta är inte heller något krav, utan endast önskvärt.

Som person är du lättlärd och har ett skolschema som gör det möjligt att arbeta dagtid vid sidan av, och kan därmed också hoppa in vid kort varsel om Wiklands skulle ha extra behov.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 2-3 dagar i veckan, kontorstider 8-17.
 • Placering: Centrala Uppsala
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.