Webbredaktör till Landstinget i Uppsala län/Region Uppsala

Om jobbet

Landstinget i Uppsala län är en av länets största arbetsgivare med ca 11 000 medarbetare. Vi hjälper alla i länet att vara friska och må bra. Vi arbetar med hälso- och sjukvård och tandvård men också med kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Regionkontoret och ytterligare några förvaltningar har nyligen flyttat ihop i nya moderna lokaler i centrala Uppsala. Från den 1 januari 2017 går landstinget samman med Regionförbundet och bildar Region Uppsala.

Till Regionkontoret letar vi nu en driven och erfaren webbredaktör med kunskaper i sociala medier!

Arbetsuppgifter

Som webbredaktör arbetar du både redaktionellt och administrativt med vårt intranät, den externa hemsidan och våra sociala kanaler. Du skriver, granskar och publicerar innehåll samt har huvudansvaret för att det finns ett aktivt nyhetsflöde på intranätets startsida.

När det gäller sociala kanaler arbetar vi främst med Facebook. Du tar egna initiativ och ser hela tiden nya möjligheter att skapa dialog med länets invånare.

Regionkontorets publicerare behöver publicerarstöd och support i Episerver regelbundet. Då kontaktar de dig. Det är du som beställer publicerarbehörigheter och anmäler nya publicerare till Episerver-utbildning.

Ibland får du kortare uppdrag av dina kollegor på kommunikationsenheten. Det kan till exempel handla om att ta bilder, filma, göra en intervju eller hjälpa till med korrekturläsning. Kommunikationsenheten ingår i HR- och kommunikationsavdelningen och består av kommunikationschefen, verksamhetskommunikatörer, en kommunikationsassistent, en varumärkesstrateg och en webbstrateg. Du kommer att arbeta nära pressenheten och ha regelbunden kontakt med kommunikatörer på andra förvaltningar inom Region Uppsala.

Utbildning/erfarenhet

För oss är det viktigt att du tycker om att ge service och klarar av att ha många ärenden igång samtidigt. Du är kommunikativ och skriver enkelt och tydligt. Självklart är du van att anpassa texter för olika målgrupper.

Du har relevant utbildning på högskolenivå och har flera års erfarenhet av att skriva i digitala kanaler, gärna från en offentlig verksamhet. Du har arbetat redaktionellt på intranät och är van vid att föra dialog i sociala medier. Förmodligen behärskar du Episerver och du kan använda Photoshop eller Illustrator för bildredigering. Det är meriterande om du har jobbat med rörlig media.

Förmåner

Du är direkt underställd kommunikationschefen på regionkontoret. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 nov

Om företaget

Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.