Utvecklarstudent till det globala tillväxtföretaget Dirac

Academic Work · Data & IT · 3 jan

Om jobbet

Är du serviceminded, har ett stort intresse för IT och vill jobba som DevOps? Har du dessutom tidigare erfarenhet av att stötta utvecklare och vill ha ett meriterande jobb vid sidan av studierna på ett globalt tillväxtföretag, då har du hittat rätt! Dirac Research söker nu en självgående och lösningsorienterad student som ska stötta och bidra till företagets utvecklingsteam i Uppsala. Start är omgående och urvalet sker löpande så passa på att söka tjänsten redan nu!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Diracs räkning en DevOps. En ny roll har vuxit fram i företaget och de söker nu en student som självgående ta sig an uppgifter för att stötta deras utvecklingsteam. Dirac är belägna i nya och fräscha lokaler i centrala Uppsala. Sedan tidigare har vi haft ett positivt samarbete med Dirac och vi ser nu fram emot att rekrytera fler medarbetare till företaget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Diracs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Dirac. Diracs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som DevOps kommer du arbeta med att främja samarbetet och kommunikationen mellan utvecklare och övriga IT-funktioner inom Dirac. Inför denna tjänst kommer du att få lära av dina kollegor så att du känner dig trygg inför ditt fortsatta arbete. Du kommer sedan vidare att jobba mer självständigt och sträva efter lösningar på förfrågningar som kommer från utvecklingsteam inom både hård- och mjukvara.

Du kommer till exempel att jobba med:
 • Integrationen mellan GIT till redmine
 • Snabba upp kompileringstid t.ex med byggmjukvara som Incredibuild
 • Omstrukturera Redmine
 • Komma med lösningsförslag för att få ner kompileringstid
 • Sätta upp nya molnbaserade virtuella servrar
 • Göra inköp av mjukvara
Tjänsten passar dig som vill ha ett meriterande jobb vid sidan av studierna och som inte är rädd för att ta egna initiativ. Rollen är spännande då den ger dig möjlighet att jobba i ett tillväxtföretag med utvecklingspotential.

Vi söker dig som

Har tidigare kunskap inom nedastående områden och som ser fram emot att utvecklas ytterligare inom dessa:
 • kunskap om Linux
 • erfarenhet av arbete med GIT
 • erfarenhet av att sätta upp virtuella servrar
 • talar flytande svenska eftersom du kommer att kommunicera på detta språk i din roll
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av utveckling och programmeringsspråk som C++, Java, PHP, Javascript, HTML
 • Har erfarenhet av CMake
 • Har erfarenhet från att stötta utvecklare som DevOps
Som person är du självgående, snabblärd och lösningsorienterad. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och självmant söka svar på förfrågningar. Du har ett servicetänk och vi ser gärna att du är driven och vill utvecklas tillsammans med företaget.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 2-3 dagar i veckan
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Uppsala
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 jan

Om företaget

Dirac Research är ett företag vars ljudoptimeringsverktyg och teknik används av ljud- och akustikproffs, såväl som konsumenter över hela världen. Smartphone tillverkare använder sig av Diracs teknologi på Android utrustning för att få en bättre mobil ljudupplevelse. Dirac erbjuder sina kunder olika lösningar i form av både bibliotek samt fullständiga Android integrationer. Dirac är ett internationellt företag med kunder över hela världen.