Underrättelseofficer söks till IT-försvarsförbandet

Om jobbet

Underrättelseofficer eller civil underrättelsehandläggare söks till IT-försvarsförbandet (Enköping)

IT-Försvarsförbandet
IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utveckling och genomförande av datornätverksoperationer för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Som underrättelseofficer/underrättelsehandläggare arbetar du med ledning av underrättelsetjänst samt analys och produktion av underrättelser inom ramen för ITF verksamhet. Du arbetar i ett lag men med en hög grad av självständighet. Ditt arbetsområde ryms inom ramen för dator- och nätverksoperationer (CNO). CNO är verksamhet som utnyttjar datorer och nätverk av datorer samt dess delsystem för olika typer av aktiviteter. Syftet är att skydda och försvara egen verksamhet på informationsarenan samtidigt som en motståndares verksamhet försvåras eller förhindras.

Arbetet som underrättelseofficer/underrättelsehandläggare vid ITF är i grunden långsiktig, men även hastigt uppkomna situationer av operativ karaktär hanteras. Verksamheten inom CNO är under ständig utveckling. Aktörer är lättrörliga och förvarningstiden kring händelser är knapp i jämförelse med mer traditionella verksamhetsområden. Med bakgrund av detta så krävs det att du självständigt kan anpassa metoder för analys och produktion för att du inom din funktion ska kunna delge rätt information i rätt tid.

Kvalifikationer
  • Yrkesofficer (OF/OR) med erfarenhet av underrättelse och/eller säkerhetstjänst, alternativt motsvarande tjänst i annan statlig myndighet
  • Goda IT-kunskaper, innefattande datoranvändning, kunskaper om Internet och grundläggande förståelse för nätverkskommunikation samt IT-säkerhet
  • God vana av informationshantering
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
Meriterande
  • Akademisk examen eller annan likvärdig utbildning
  • Erfarenhet av liknande arbete inom annan statlig myndighet
  • Erfarenhet av stabsarbete
  • Erfarenhet från internationella insatser
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med en stor grad av ansvarstagande. Du har god förmåga att samarbeta och samverka med andra, samt är bekväm med att arbeta självständigt med komplexa uppgifter. Du är analytisk, kreativ och har en stark integritet. Din förmåga till struktur och noggrannhet värderas högt. Likaså din vilja och förmåga till utveckling inom ditt verksamhetsområde, både vad avser teknik och metoder. Du trivs i en dynamisk miljö där du oavsett motgång eller framgång förblir motiverad i dina uppgifter. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f.n. inte är anställd i Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer tjänsten om är du välkommen att kontakta: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41

Fackliga kontaktpersoner vid FM TIS är:
SACO Mika Laitanen
OFR/O Hans Skoog
OFR/S Martin Sparr
SEKO Ola Markgren Samtliga nås via tfn: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast den 2017-01-08. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV och ett personligt brev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se ange referens "2121" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Enköping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Underkategori
Militär
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget