Underhållschef till Vattenfall Värme

Om jobbet

Vattenfall AB Värme Uppsala producerar och levererar totalt ca 1450 GWh fjärrvärme i Uppsala, Knivsta och Storvreta. I Uppsala produceras och levereras även fjärrkyla och ånga samt att vi producerar el. Verksamheten består av avfallsförbränning som bas last, under den kalla delen av året nyttjas dessutom ett kraftvärmeverk och en hetvattenpanna som är baserade torv/träbränsle som komplement. Produktionen består dessutom av värmepumpar, fliseldade enheter och som huvudsaklig reserv olja och elpannor. Flera av anläggningarna är på väg att bytas ut och utvecklas för att möta kundernas behov. Det kommer att vara flera förnyelse och omställnings projekt som pågår inom vår plan att halvera våra koldioxid utsläpp till 2020 och bli koldioxid neutrala senast 2030.

Vi söker nu en Underhållschef för att leda vår utveckling av medarbetare, anläggningar och processer för att stärka verksamheten!

Dina viktigaste arbetsuppgifter som Underhållschef
Som chef för underhåll så leder du en avdelning med ca 60 medarbetare som jobbar med förebyggande- och avhjälpande underhåll, revisioner¸ investeringar och anläggningsutveckling. Avdelningen ansvara även för driften av våra externa anläggningar och förrådsverksamhet. Du ansvarar för underhållsbudgeten och investeringsportföljen för vår verksamhet. Du kommer att ingå i Generation Uppsalas ledningsgrupp samt investeringskommitté. Våra viktigaste verksamhetsutvecklande processer är utveckling av grupper, medarbetare, tillgänglighetsbaserat underhåll och LEAN. Vi jobbar mycket projektorienterat där du som underhållschef får agera sponsor eller mottagare i flera reinvesterings- och nybyggnadsprojekt. Placerings ort Uppsala.

Som Underhållschef behöver du följande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har chefserfarenhet från liknade verksamhet inom energisektorn eller motsvarande. Det är en stor merit om du har goda kunskaper inom underhållsprocesser, ledarskap, personal och organisationsutveckling. Du behärskar svenska och engelska bra i tal och skrift samt har en civilingenjörsexamen eller likvärdigt. Du trivs i en ledande roll och med det ansvaret som den medför. Du har stor social kompetens och förmåga att skapa engagemang , delaktighet samt tycker om att fatta beslut.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Siilakka, 073 0389633. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Christian Magnusson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 24 Oktober 2016.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och torv som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor. Vattenfall Värme Nordens största anläggning finns i Uppsala och organisationen är uppdelad i tre avdelningar; Drift, Underhåll och Distribution. Verksamheten i Uppsala är miljöcertifierad enligt EMAS och ISO samt certifierad gentemot arbetsmiljölagstiftningen och Värmeverket genererar värme, ånga, kyla och el. Vi genererar cirka 1,7 TWh värme och 200 GWh el.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Johan Siilakka, 073 0389633

Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 okt

Om företaget