Systemoptimerare

Vattenfall · Data & IT · 11 dec

Om jobbet

Enheten Maintenance & Technology på Vattenfall Heat har som uppgift att stötta värme- och kraftvärme anläggningar med teknisk kompetens och att genomföra investeringsprojekt.

Två av våra värdefulla medarbetare som jobbat med systemoptimering har fått chansen att gå vidare inom Vattenfall för fortsatt utveckling. Vi söker nu deras efterträdare till gruppen Operation Engineering. Tjänsterna har en avgörande roll i att optimera vår verksamhet tekniskt och ekonomiskt.

Dina arbetsuppgifter som systemoptimerare
  • Systemoptimera anläggningar utifrån tekniskt och ekonomiskt perspektiv
  • Stödja anläggningar i budgetprocessen
  • Stödja i teknisk och ekonomisk optimering kopplat till anläggningarnas befintliga drift och kommande investeringar
  • Förvalta och utveckla vårt processdatabassystem från ett användarperspektiv
Det här önskar vi att du har som systemoptimerare
Du har civilingenjörsexamen med inriktning mot energisystem och gärna åtminstone lite arbetserfarenhet från energirelaterade frågor. Det är bra om du har kunskaper i projektledning och ekonomi, tex. kostnadskalkylering. Du är van att använda beräkningsprogram för optimering. Har du jobbat i PI och BOFIT är det även en fördel. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Du tycker om att jobba med komplexa frågeställningar och kan se saker från ett systemperspektiv. Du arbetar strukturerat för att nå de uppsatta målen och gräver dig gärna ned i siffror och beräkningar. Du har inga problem med att arbeta för dig själv och tycker det är roligt att samarbeta med andra när det åtbehövs. De relationer du har underhåller du och skapar emellanåt nya.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en utmanande roll med goda möjligheter till personlig utveckling. För oss är det också viktigt med balans mellan arbete och fritid. Medarbetare i vår grupp förväntas vara kulturbärare i resten av vår organisation.

Du kan välja placeringsort Uppsala, Solna, Nyköping, Jordbro eller Motala.

Mer information

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via vattenfall.se/jobb senast den 11 december.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Lindström, 070 600 15 18. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Hanna Hietikko, 070 314 35 24.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Christian Magnusson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Vår organisation Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och torv som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget