Svensk Dos söker erfaren ekonom

Svensk Dos AB · Ekonomi · 14 dec

Om jobbet

Svensk Dos är ett apotek med dosdispensieringstillstånd, vilket innebär att vi maskinellt förpackar läkemedel i portionspåsar (dospåsar).
Uppdraget är upphandlat och kunderna är idag Region Skåne och Kriminalvården men från februari 2017 även landstingen i Norrlandsregionen. Patientantalet är idag 25 000 patienter vilket efter årsskiftet ökar till 44 000 patienter.

I samband med expansionen behöver vi förstärka avdelningen med en erfaren ekonom.

Verksamheten är förlagd till egna lokaler i Fyrislund där vi har en produktionshall samt kontorslandskap. Ekonomiavdelningen består av tre personer; ekonomichef, ekonom samt ekonomiassistent. En stor del av de dagliga rutinerna är elektroniska och hanteras via webbgränssnitt och via filer. Vi hanterar även bolagets löner.

Arbetsbeskrivning
  • Kundreskontra
  • Leverantörsreskontra
  • Utläggsredovisning
  • Löpande redovisning
  • Avstämningar
  • Avlasta vår ekonomiassistent i arbetet med privatkundsfakturor via vår partner PayEx
  • Delta i förberedelser och genomförande av bolagets expansion, exempelvis avtalshantering, uppdatering av rutiner och processer, hantering av kundregister etc.
Dina egenskaper
Periodvis kan arbetsbelastningen vara hög så du ska vara stresstålig och flexibel. Vi tillämpar flex- och komptid.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande med inriktning mot företagsekonomi samt minst två års erfarenhet av självständigt arbete på en ekonomiavdelning.

Goda kunskaper i Officepaketet samt mycket goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Du måste också kunna använda engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Erfarenhet av ett eller flera av följande system är meriterande: Visma Business, Visma Document Center Enterprise, InExchange,
PayEx Online.

Anställningsform: Heltid, visstidsanställning t.o.m. 30 juni 2017 med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse, snarast.

Ansök genom att skicka ett personligt brev och ett kortfattat cv per mail
(se länk här intill). Har du några frågor ser vi helst att du mailar då vi har svårt att besvara dessa per telefon.

Kandidater som stämmer in på vår profil kommer att få en snabb återkoppling och kallas till intervju i närtid. Skicka därför in din ansökan redan idag. Ange i din ansökan hur snart du kan vara tillgänglig, exempelvis om du har uppsägningstid från nuvarande arbete.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Kontakt

Mejla Alexander Hackman

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget

Svensk Dos är leverantör av dosdispenserade läkemedel och har kunder från norr till söder. Vi är därmed Sveriges enda rikstäckande dosapotek. Svensk Dos grundades 2013 av fyra apotekare från Uppsala, och är sedan 2016 en helägt dotterbolag till Oriola-KD Oy (listat på OMX Helsinki). I koncernen ingår även apotekskedjan Kronans Apotek.

Bolaget ligger i Fyrislund och har idag drygt 70 anställda varav ca 25 är farmaceuter och 35 är produktionsmedarbetare. I dagsläget levererar Svensk Dos läkemedel till ca 23 000 patienter i Region Skåne samt ca 3 000 patienter inom Kriminalvården, men vi expanderar nu snabbt och söker därför personal till samtliga avdelningar.

Vi har kollektivavtal med Unionen och är anslutna till Apoteksavtalet. Utöver en trevlig arbetsplats har vi bl.a. ett av branschens bästa friskvårdsbidrag.


Hitta hit

Uppsala stad Visa på karta

Visa var