Servicetekniker med ABL-behörighet till IP-Only

Om jobbet

På avdelningen Site Facilities jobbar ett gäng som brinner för att säkerställa att IP-Onlys datorhallar och noder håller toppskick. Nu behöver vi utöka gruppen med en Ansvarig servicetekniker med ABL-behörighet

På avdelningen Site Facilites bedriver vi drift av våra datorhallar och de siter som är placerade utmed vårt ständigt växande fibernät. Som Ansvarig servicetekniker hos oss ansvarar du för att själv utföra och se till att service utförs, samt felsökning, installation och reparation ute på våra siter och datorhallar. Då fastigheterna är utspridda över landet räknar vi med att det blir ca 60 övernattningar per år.

Din profil

Vi söker dig som brinner lika mycket som oss för fiberinfrastruktur och allt den möjliggör! För denna roll är det dessutom ett krav att du har ABL-behörighet. Du behöver kunna dina 48-volt, 1000A och 230-400 volt på dina fem fingrar. Du skall kunna designa ett 48v-system, kunna ta hand om UPSer på 230-400v, och du har järnkoll på hur man designar upp ett ställverk på 3x1600A. Du har god förståelse för allt som rör reservkraft, samt för utbyggnationer av fastigheter och deras strömförbrukning. Vi ser det som mycket positivt om du dessutom skulle ha kunskap om och erfarenhet av kylanläggningar.

Som person behöver du vara framför allt vara ansvarstagande, noggrann och pålitlig. Du vet vikten av att göra jobbet ordentligt från början, och du har förmågan att kombinera fart med kvalitet. Du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor, och vi ser gärna att du är en målinriktad problemlösare som tar initiativ till att hitta den information du behöver för att komma framåt.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en omväxlande roll på ett bolag som utmanar de traditionella telekomstrukturerna och som sätter sitt avtryck på framtidens kommunikationslösningar. IP-Only är en nyckelspelare i den infrastrukturtransformation som Sverige är mitt inne i och hos oss får du vara med och bidra till denna utveckling. Har du kvalifikationerna, gillar ellära och att kavla upp ärmarna - då har du Sveriges roligaste tjänst framför dig!

Kvalifikationer
  • ABL-behörighet är ett krav
  • kunskap om 48v, 1000A, 230-400v och ställverk på 1600A
  • erfarenhet av kylanläggningar är meriterande
  • b-körkort
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månader inledande provanställning

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Uppsala

Lön: Enligt ö.k.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Bygg & Hantverk
Underkategori
Elektriker
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

17 jan

Om företaget

Vi på IP-Only älskar det fria och öppna Internet. Vi är telekomutmanaren som digitaliserar hela Sverige. Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 350 medarbetare med huvudkontor i Uppsala.