Redovisningsekonom till medicintekniskt företag

Poolia Ekonomi · Ekonomi · 6 nov

Om jobbet

Är du intresserad av redovisning och bokslutsarbete inom en amerikansk, global koncern där du också får möjlighet att jobba med förbättringsprojekt så är detta en intressant möjlighet för dig! För vår kunds räkning söker vi nu en redovisningsekonom för ett längre konsultuppdrag. Tjänsten beräknas att påbörjas 1 december och fortlöpa fram till januari 2018 med eventuell förlängning.

Du kommer att ingå i ett team om 7 medarbetare som ansvarar för redovisning och rapportering av koncernens 8 svenska bolag. Då tjänsten är en konsulttjänst kommer du således att bli anställd som en av Poolias uppskattade konsulter.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under processens gång och tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan det att ansökningstiden har gått ut.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak men ej uteslutande att ha ansvar för;
  • redovisning och månadsbokslut för delar av de svenska holdingbolagen. Några har delvis delat redovisningsansvar med företagets redovisningscentral i Budapest.
  • huvudansvarig för redovisning av skatter och avgifter till Skatteverket
  • redovisning och uppföljning av bolagens pensioner
  • ansvarig för bolagen vid intern- och extern revision samt arbetet med bolagens årsredovisningar och deklarationer
  • du kommer även arbeta med redovisnings- och bokslutsuppgifter relaterade till koncernens tillverkande bolag med en omsättning på 11 miljarder kr.
Utöver de löpande arbetsuppgifterna jobbar du med controllern och det övriga teamet i de förbättringsarbeten som pågår.

Utbildning/erfarenhet

Vi ser att du som söker är redovisningsekonom med minst fem års erfarenhet av redovisningsarbete i större företag samt har god kunskap av svenska redovisningsprinciper. Du bör vidare ha goda kunskaper i Office-paketet, framförallt mycket goda kunskaper i Excel, samt erfarenhet från ett större redovisningssystem, t ex. Oracle eller SAP.
Du skall ha goda språkkunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift

Det är starkt meriterande med:
  • erfarenhet av dotterbolagsrapportering med medföljande bokslutsinstruktioner
  • korta bokslut- och rapporteringstider/deadlines.
  • erfarenhet eller kunskap av redovisningsprinciper enligt US GAAP eller IFRS.
Som person är du driven, ambitiös, strukturerad och trivs med förändrings- och förbättringsarbeten. Du är ansvarstagande, målinriktad och har hög integritet i ditt utförande av arbetet. Då rollen innebär att du har omfattande internationell kontakt krävs det att du är kommunikativ och flexibel och komfortabel med det engelska språket. Vidare är du social och arbetar väl i grupp såväl som självständigt. Du är intresserad av att utveckla dig själv och kundens verksamhet ytterligare.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.