RECEPTIONSCHEF SÖKES TILL ELITE HOTEL ACADEMIA

Om jobbet

I mars 2017 slår vi äntligen upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absolut toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset, kommer Elite Hotel Academia att erbjuda 198 flärdfulla rum, konferensmöjligheter för upp till 120 personer samt gym, relaxavdelning och bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Är det du som blir Elite Hotel Academias Receptionschef i Uppsala?

Att öppna ett nytt hotell är en oerhört spännande resa och nu söker vi våra blivande avdelningschefer som vill vara med från dag ett. På Elite Hotels tror vi mycket på potential och värdesätter rätt attityd och vilja högt. En viss erfarenhetsgrund att utgå ifrån är dock nödvändig i dessa roller då du direkt kommer få mycket eget ansvar och från start behöver kunna rekrytera, leda och utveckla nya medarbetare till att leverera service och kvalitet av hög nivå. Vi vill därför att du som söker har erfarenhet från ledande positioner inom Hotell och restaurang.

Om att arbeta på Elite Hotels

Elite Hotels är ett familjeföretag där vi värdesätter initiativförmåga, flexibilitet och en lösningsorienterad inställning. Hos oss behöver man kunna både ta initiativ och genomföra. Vi är en platt organisation där alla är med och bidrar varje dag.

För oss är service och värdskap det bästa man kan arbeta med och något vi är oerhört stolta och glada över att göra varje dag. Vi söker dig som delar vår yrkesstolthet och vårt genuina intresse för service och gästupplevelser.

Hur skiljer vi på Elite Hotels oss från andra Hotell?
 • Entreprenöriell hotellkedja med tydlig familjekänsla
 • Värderingsstyrda istället för policydrivna
 • Stort självbestämmande för våra hotell och restauranger
Vi tror att framgång hos oss kommer av att du:
 • Utgår från en genuin passion för service, hotell och restaurang
 • Hellre vill ha utrymme för eget tänkande istället för en strikt manual
 • Är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter situation och person
 • Är lösningsorienterad - ingenting är någonsin omöjligt!
Om tjänsten som Receptionschef

Receptionen är i mångt och mycket hotellets ansikte utåt och det är du och dina medarbetare som ger gästen dess första intryck av hotellet. Därför är det viktigt att du har en outtröttlig förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare till att alltid leverera bästa servicen, förbi stabil även under mer krävande omständigheter och alltid ha ett lösningsorienterat förhållningssätt i de många situationer som uppstår i en reception och i mötet med gäster.

Som Receptionschef ska du, med stöd från din Hotelldirektör, rekrytera ditt team, introducera dem till Elite Hotels och arbetet i receptionen och vara med och etablera denna del av hotellets verksamhet och ansvara för den dagliga driften. Du är en del av den dagliga driften genom att själv jobba receptionspass.

Du kommer vara en del av hotellets ledningsgrupp och bör därför ha intresse och förståelse för de andra avdelningarna och ert viktiga samspel.

Dina huvudsakliga ansvarsområden för receptionen är:
 • Schemaläggning
 • Rekrytering och introduktion av nya medarbetare
 • Lön- & medarbetarsamtal
 • Prognostisering och budgetansvar
 • Fakturahantering
 • Månadsavstämningar/rapportering i tredjepartskanalerna
Din personlighet

För att vara framgångsrik i rollen som receptionschef på Elite Hotels Academia, tror vi att du behöver vara lyhörd för både kollegor, medarbetare och gäster samtidigt som du har förmågan att få saker att hända. Du behöver ha ett varmt förhållningssätt gentemot dina medarbetare och kollegor för att bidra till att arbetet även mellan avdelningarna fungerar väl. Du motiveras av att få andra att växa och i dina egna målsättningar ligger att en dag leda flera avdelningar eller ett helt hotell.

Din erfarenhet
 • Du har erfarenhet av ledande befattning inom hotellreception. Erfarenhet från andra avdelningar inom Hotell och Restaurang är meriterande.
 • Du har erfarenhet av hotellsystemet Opera.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning. Ytterligare språk är meriterande.
Tjänsten är heltid där arbetstiderna i huvudsak är dagtid, vardag såväl som helg. Lön enligt överenskommelse. Tänkt startdatum är januari/februari.

För rätt kandidat väntar ett stimulerande och utmanande chefsjobb i ett av Sveriges mest framgångsrika och expansiva hotellföretag. Vi ser framemot att höra från dig!

Vi kan endast behandla ansökningar som kommer via ansökningsformuläret som ni når via knappen Ansök Här nedan.
Jobbfakta
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget

Elite Hotels är Sveriges största privatägda hotellkedja med drygt 30 klassiska hotell från Malmö i Söder till Kiruna i norr. Varje hotell har sin egen unika historia och speciella karaktär. Majoriteten av hotellen återfinns i varsamt restaurerade byggnader, där vår ambition är att förena klassisk stil med modern design för at skapa minnesvärda upplevelser. Våra ledord är tradition, kvalitet och flärd.