Projektledare inom förnybara drivmedel till Biogas Öst

Om jobbet

Brinner du för att driva på utvecklingen till framtidens hållbara samhälle? Vill du tillsammans med Biogas Öst inspirera och hjälpa såväl offentliga som privata aktörer att minska sina utsläpp och utveckla sina verksamheter i en hållbar riktning? Om du har god kunskap eller erfarenhet av att driva projekt inom området fordon och förnybara drivmedel (inkl. el) och vill hjälpa till i omställningen till flera olika förnybara alternativ inom transportsektorn är det dig vi letar efter! Ansök redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Biogas Öst räkning en fordons- och drivmedelsexpert till tjänsten som Projektledare inom ett par större transportprojekt. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med tre drivna kollegor på kontoret i Uppsala. Academic Work har rekryterat flera medarbetare till Biogas Öst där alla trivs väldigt bra.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Biogas Östs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Biogas Öst på en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare kommer du arbeta med att driva viktiga frågor inom Biogas Östs verksamhetsområde, ofta i samarbete med en eller flera medlemsorganisationer, myndigheter eller andra aktörer i branschen. Projekt som drivs av Biogas Öst är av olika karaktär och kan innefatta tekniska utredningar, marknadsstrategier och medverkan i den offentliga debatten, du kommer därmed att arbeta i många utmanande och varierande uppdrag. Med din erfarenhet och kunskap har du i din roll stor möjlighet att påverka verksamhetsområdet och målgrupper i de aktiviteter som du initierar och driver.

I ditt arbete kommer du jobba mycket med utredning, analys, sammanställa rapporter och underlag inom olika områden med mera. Biogas Öst har planer på driva ett antal nya projekt som verkar för utvecklingen av flera förnybara alternativ inom transportsektorn och arbetet kommer därmed inte att vara begränsat till biogas utan snarare tvärt om fokusera på andra förnybara alternativ då det kompletterar befintlig kompetens hos Biogas Öst. Du kommer till exempel att:
 • Genomföra beräkningar, utredningar och analyser
 • Upprätta och följa projektplaner och budget
 • Genomföra rapporterings- och uppföljningsarbete
 • Initiera och förankra nya projekt samt utveckla långsiktiga relationer med samarbetspartners och uppdragsgivare
 • Representera Biogas Öst på möten och seminarium samt vara delaktig i att arrangera olika typer av utåtriktad verksamhet
Tjänsten passar dig som tycker att det är lika kul, motiverande och inspirerande att utveckla nya satsningar som att utföra leveransen och samtidigt inspirera aktörer inom området förnybara drivmedel. Du har möjligheten att inom Biogas Öst utvecklas och lära nytt inom området, knyta kontakter samt utveckla långsiktiga relationer där du har möjligheten att påverka olika parter att jobba för en bättre framtid.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad universitetsutbildning inom energiteknik, kemiteknik, miljöteknik eller annat relevant område
 • Har stort intresse för- och god kunskap inom fordon och förnybara drivmedel genom tidigare arbetslivserfarenhet eller på annat sätt förvärvad kunskap
 • Har god kunskap inom eller är specialiserad inom förnybara alternativ inom transportsektorn, t ex elfordon, då det kompletterar kompetensen på Biogas Öst väldigt bra.
 • Har kunskap om eller erfarenhet kring offentlig upphandling, i första hand kopplat till fordon och transporttjänster.
Som person är du noggrann och strukturerad och du tar ansvar för att driva och fullfölja projekt på ett engagerat och målinriktat sätt. Du har en god förmåga att på ett effektivt sätt arbeta självständigt, du tar egna initiativ och du tar snabbt till dig ny kunskap. Vidare är du flexibel och trivs med att ha många bollar i luften. I rollen läggs det stor vikt vid att du har en god kommunikationsförmåga både tal och skrift, dvs att du på ett tydligt sätt får fram ditt budskap.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kontoret i Uppsala
 • Urval i processen sker löpande och slutintervjuer och framförande av case kommer att ske i januari.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

52 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 apr

Om företaget

Biogas Öst är en storregional plattform för samverkan i sex län i Mälardalsregionen. De verkar för att stärka lokal och regional samverkan och utgöra en kunskaps- och kommunikationsresurs för regionen och dess aktörer samt jobbar för att främja utvecklingsprojekt som leder till en bättre miljö, en hållbar tillväxt samt regional utveckling. Genom samverkan mellan olika aktörer påverkas och förbättras förutsättningarna för biogas och andra förnybara drivmedel i regionen med syftet att bidra till att berörda miljömål uppnås. Verksamheten finansieras bland annat genom medlemsavgifter och offentligt sökta medel.