Objektspecialist till enheten Systemtjänster

Jobbet.se · Data & IT · 11 dec

Om jobbet

Landstinget i Uppsala län med sina många olika verksamhetsområden sjuder av ambitioner och förbättringsarbete. Här möter du kompetenta kollegor, engagerade ledare och får en spännande inblick i det komplexa maskineri som driver en av vårt samhälles absolut viktigaste funktioner framåt.

Digitalisering, informationsteknik och e-hälsa har en växande roll inom hälso- och sjukvården och olika digitala lösningar är idag en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom goda systemstöd kan vi verka för en hög vårdkvalitet. Inom landstinget i Uppsala län arbetar vi enl förvaltningsmodellen pm3 och arbetssätten är levande och dynamiska. Nu söker vi dig som vill vara med och såväl förvalta som utveckla några av dessa, för verksamheten så viktiga, system.

Dina arbetsuppgifter
Som objektspecialist kommer du att arbeta med systemadministration, konfiguration, andra linjens support, utbildning och informationsuppdrag samt medverka i olika nationella nätverk och projekt. Vi lägger därför stor vikt vid god samarbets- och pedagogisk förmåga.

Inom förvaltningsobjektet Systemtjänster finns IT-systemen:

HSA - Nationell katalogtjänst
En elektronisk katalog som innehåller kvalitetssäkrade uppgifter om personer, funktioner och enheter i Sveriges kommuner, landsting och privata vårdgivare.

SITHS - E-tjänstekort
Ett elektroniskt legitimationskort som används inom landstinget.

MASTER
Ett befolkningsregister som innehåller personuppgifter från nio län.

Spärrtjänsten
Enligt patientdatalagen har en patient rätt spärra uppgifter i sin journal.

E-frikort
Elektronisk hantering av högkostnadsskydd och frikort.

Din kompetens

Du ska ha erfarenhet av systemadministration, gärna högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig. Meriterande är kunskap om systemförvaltningsmodellen pm3 samt arbete i projektform. En bakgrund inom vården liksom tidigare erfarenhet av något av våra olika systemstöd är också meriterande.

Som person har du lätt för att samarbeta och har god kommunikationsförmåga, du kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och serviceinriktad. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift både på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Annat viktigt att veta
Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning.

Organisatoriskt tillhör tjänsten Landstingets resurscentrum som är lokaliserat vid Uppsala Business Park.

Din ansökan vill vi ha senast den 11 december 2016.

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Fackliga kontaktpersoner nås via Landstingets växel 018 - 611 00 00.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Landstinget i Uppsala län är en politiskt styrd organisation där landstingsfullmäktige är högsta beslutande organ. Landstingets huvudverksamhet är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och kultur. Landstinget i Uppsala län omfattar Landstingets ledningskontor, Akademiska sjukhuset, Primärvården, Folktandvården, Lasarettet i Enköping, Hälsa och habilitering, Kultur i länet, Landstingsservice, Varuförsörjningen, Landstingets resurscentrum samt Kollektivtrafikförvaltningen.

Patientadministrationen är organiserad inom Landstingets resurscentrum och den huvudsakliga uppgiften är att avlasta vårdverksamheten i frågor som rör husläkarlistning, vårdgaranti, patientfakturor, utlämning av journalkopior mm. Inom enheten finns även en systemförvaltningsorganisation som handhar de system som beskrivs i annonsen

Vår stora uppgift är den service vi ger till våra patienter, befolkning, andra myndigheter, sjukvårdsinrättningar m fl. Vi bistår även vårdverksamheten med råd i dessa frågor. Enheten har 27 medarbetare.