Objektspecialist, e-hälsa

Jobbet.se · Data & IT · 12 nov

Om jobbet

E-hälsa är idag en självklar del av hälso- och sjukvården. Sveriges regering har pekat ut en riktning och visionen är att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på att använda e-hälsa och digitaliseringens möjligheter för att underlätta för människor att uppnå god och jämlik hälsa!

I landstinget i Uppsala län strävar vi efter att vara ledande i Sverige! I mars etablerades enheten för e-hälsa på Landstingets ledningskontor och vi söker nu en av de två objektspecialister som ska vara med och förvalta systemstöden och driva utvecklingen framåt!

Enheten för e-hälsa har ett övergripande ansvar för att koordinera och vara drivande i landstingets utveckling inom e-hälsoområdet. Initiera samarbeten över förvaltningsgränser, planera och följa upp utvecklingsinsatser, ta fram en landstingsgemensam strategi för e-hälsa, bevaka området både nationellt och regionalt. Sprida information och kunskap och vara en administrativ och samordnande möjliggörare för ett levande e-hälsoarbete inom Uppsala läns landsting.

Inom enheten kommer det att finnas, utöver enhetschef, fyra medarbetare varav två objektspecialister.

Dina arbetsuppgifter

Som objektspecialist för 1177 Vårdguidens e-tjänster kommer du att ansvara för landstingets support mot offentliga och privata vårdgivare. Du ska kunna konfigurera systemet för olika typer av vårdgivare. Du är med och planerar och är drivande när nya vårdgivare/enheter knyts mot e-tjänster och när nya e-tjänster inom 1177 tillkommer. Du blir utbildare och ansvarig för utbildningar och informationsuppdrag mot de vårdgivare/enheter som ansluter sig till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kommer att delta i förvaltningsarbetet samt i 1177 Vårdguidens e-tjänsters nationella nätverk. Samarbete med landstingets vårdande enheter och de privata vårdgivarna är omfattande.

Din bakgrund
Du ska ha högskoleutbildning inom vård eller IT eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig. Du har erfarenhet av systemadministration och av att arbeta i projekt. Meriterande är kunskap om systemförvaltningsmodellen pm3 samt 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Du är pedagogisk och kommunikativ, ansvarstagande och är van att arbeta med eget ansvar för egna uppgifter som en del i ett större samarbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Din svenska och engelska är god i såväl tal som skrift.

Annat viktigt att veta
Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning.

Organisatoriskt tillhör tjänsterna Landstingets ledningskontor/Hälso- och sjukvårdsavdelningen som f n finns i Slottsgränd. Under hösten kommer enheten att flytta in i nybyggda lokaler vid Östra stationen.

Din ansökan vill vi ha senast den 25 september 2016.

Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Offentlig Förvaltning
Publicerad

45 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 nov

Om företaget

Landstinget i Uppsala län är en politiskt styrd organisation där landstingsfullmäktige är högsta beslutande organ. Vi är en av länets största arbetsgivare med ca 11 000 medarbetare. Vår huvudverksamhet är hälso- och sjukvård, men vi skapar också förutsättningar för ett gott liv i länet genom kollektivtrafik, kulturliv och en hållbar regional utveckling. Landstinget i Uppsala län - här växer kunskap och människor!