Mast- och torntekniker

Om jobbet

Försvarsmakten söker en mast- och torntekniker till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som mast- och torntekniker innebär att genomföra kontroller och underhåll av Försvarsmaktens stora bestånd av master och torn. Arbetet sker över hela Sverige och innebär många resor. Arbetet är omväxlande och utförs under stor självständighet. Systemstödsresor i utlandet kan förekomma. Vi har idag en tekniker som arbetar med detta men behöver utöka verksamheten.

FMTIS är en verksamhet som i huvudsak är inriktad mot drift, underhåll, installationer samt modifieringar av totalförsvarets anläggningar, system och utrustningar. Avdelningen är organiserad i Enköping med ca 30 medarbetare, varav huvuddelen är civilanställd personal.

Krav
 • Gymnasieutbildning inom el/teleteknik/mekanik eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
 • B-körkort fordras
 • God PC-vana
Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter på hög höjd varför godkänd läkarundersökning måste vara utförd under provanställningen.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom området, samt kännedom om Försvarsmaktens utrustningar.
 • Erfarenhet av att arbeta på hög höjd
 • Erfarenhet av kontroller och underhåll av master och torn
 • Goda kunskaper i mekanik
 • Elkunskap
 • Behörighet för tung lastbil
 • Förarbevis militära fordon
 • Genomförd värnplikt eller GMU
På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och en jämnare könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande.

Placeringsort
Befattningen är placerad i Enköping, men arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas.
Bifoga löneanspråk i ansökan.

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Peder Karlsson 0171-15 72 61.

Fackliga företrädare
OFR/ O Göran Levin 013-28 37 87
OFR/ S Clarence Arnstedt 013-28 45 44
SEKO Jörgen Stehn 070-677 99 21
SACO Pär Lohman 0589-408 33

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2016-12-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motverar varför du är lämpad för denna befattning samt anger löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 dec

Om företaget


Hitta hit

Enköping Visa på karta

Visa var