Konstruktör inom elkraft

Om jobbet

Vill du vara med och säkra Sveriges elförsörjning? Vi söker dig som vet vad du vill och som har drivkraft att utveckla dig. Du kommer att få möjlighet till utmaningar och problemlösning i en spännande miljö som präglas av samarbete och kunskapsöverföring.

I Forsmark satsar vi på framtiden och gör miljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet i minst 20 års till. Under de kommande åren sker det modernisering och utveckling av bland annat likriktare, växelriktare, transformatorer, generator, ställverk, reläskydd, elmaskiner och ventilmanöverdon. För att klara av detta söker vi en erfaren elkraftskonstruktör till gruppen Systemkonstruktion.

Ditt uppdrag som konstruktör
  • Medverka i de om- och tillbyggnadsprojekt som pågår för Forsmarks tre reaktorer
  • Ta fram principlösningar, dimensioneringar och upphandlingsunderlag
  • Medverka vid tekniska utredningar inom elkraftområdet
  • Resor till tillverkare och leverantörer både i Sverige och utomlands förekommer.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning inom el samt flerårig yrkeserfarenhet inom elkraftsområdet. Goda språkkunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Som person är du noggrann, strukturerad och målmedveten. Du har lätt för att skapa kontakt, vårda dina relationer samt arbeta tillsammans med andra. Du drivs av ett genuint intresse för teknik och elkraft. Du bör trivas i en roll där både tekniskt djup och vidareutveckling av arbetsrutiner är en naturlig del.

Vi erbjuder dig
Hos oss på Forsmarks Kraftgrupp får du ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Det finns möjlighet till kunskapsåterföring, bland annat genom praktik inom närliggande verksamheter, i syfte att bygga nätverk samt få ökad insikt och förståelse för det arbete som utförs praktiskt. Det finns även möjlighet till distansarbete i den mån arbetet tillåter det.

Placeringsort är Forsmark

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, systemkonstruktion elkraft, Björn Sunnerholm 072-7081034. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 30 oktober via länken nedan.

Fackliga representanter är Anders Karlsson och Gustaf Nilsson/Akademikerna, Anders Viklund/Ledarna, Ingemar Eriksson/SEKO, Mattias Hansson, Unionen. Samtliga nås på telefon 0173-81 000 (vx).

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1000 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet i minst 20 år till. Våra tre reaktorer står för en sjättedel av Sveriges elproduktion, vilket motsvarar ett års elbehov för tre städer av Stockholms storlek. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun hittar du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se
Jobbfakta
Ort
Östhammar
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Elkraft
Kontakt

Ring Björn Sunnerholm, 072-7081034

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget