HR-administratör

Om jobbet

Är du vass inom administration och HR och vill jobba inom en utvecklingsorienterat organisation? Vår kund har över 200 anställda inom företaget med huvudkontor i Centrala Uppsala och söker nu efter en kollega till en stödjande roll på HR.

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en HR-administratör.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

På vår kunds HR-avdelning arbetar Personalchefen Åsa och Personalutvecklaren Ramona i ett nära samarbete som präglas av planering och struktur. I din stödjande roll som HR-administratör kommer du till exempel att:
 • Arbeta med administration och uppdatering av uppgifter i en utbildningsplattform.
 • Arbeta med löpande rekryteringsadministration som uppläggning av annonser, första urval mm.
 • Administrera policydokument, kartläggningar, fördelning av arbetsmiljöuppgifter etc.
Tjänsten passar dig som studerat till personalvetare eller motsvarande och som tidigare kommit i kontakt med HR-arbete exempelvis genom praktik eller deltidsarbete under dina studier. Vi ser att du har upp till ett års erfarenhet av en liknande roll och nu känner dig redo att skaffa ytterligare arbetslivserfarenhet!

Vi söker dig som
 • Är utbildad personalvetare eller har en motsvarande utbildning, alternativt motsvarande förvärvade yrkeskunskaper.
 • Har upp till ett års erfarenhet av HR-arbete genom exempelvis praktik, deltidsjobb eller liknande.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
 • Har mycket god förmåga att använd nya digitala verktyg. Vi tror att du tycker det är kul att lära dig olika system och snabbt kan sätta dig in i dessa!
Det är meriterande om du tidigare arbetat i något LMS och personal-/rekryteringssystem.

Som person är du lösningsorienterad och tycker om samt har en förmåga att hitta funktionella och hållbara lösningar. Du har självklart alltid dina kollegor på HR som stöd och bollplank men för att trivas hos vår kund ser vi att du är självgående och proaktiv, har förmåga att formulera problem och tillsammans med andra lösa mer komplicerade problem i arbetet. Du kommer tillsammans med dina kollegor på HR att lägga en tydlig planering för de projekt du främst kommer arbeta med, det gäller att du sen skapar en egen struktur och tidsplan för dessa.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 6 månader med eventuell chans till förlängning
 • Placering: Dag Hammarskjölds väg 60, Uppsala
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Du får självklart reda på mer information om vår kund vid en eventuell intervju hos Academic Work.