Försvarsmakten söker Projektadministratör till Ledningsstridsskolans Ledningsträningsavdelning i...

Försvarsmakten · Övrigt · 28 okt

Om jobbet

Beskrivning av avdelningen:

Ledningsträningsavdelningen är en del av Ledningsstridskolan och har till uppgift att träna beslutsfattare och deras rådgivare, i dagligt tal kallade chefer och staber.

Här övar individer i tillfälligt sammansatta övningsorganisationer, såväl som insatsorganisationens skarpa staber och deras betjäningsförband. En central målgrupp är ledning vid internationella krishanteringsinsatser.

Ledningsträningsavdelningen ansvarar för övning på operativ och högre taktisknivå, samt har helhetsansvaret för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av ledningsträning inom myndigheten. Som medarbetare vid avdelningen arbetar du därför med personal med skiftande teknisk och taktisk/operativ spetskompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Projektadministratör (Handläggare)

Du kommer som projektadministratör (handläggare) vid Träningsavdelningens operativa sektion vara ansvarig för att stödja planeringen, genomförandet och utvärderingen av den multinationella Ledningsövningen VIKING 18. Befattningens uppgifter omfattar såväl administrativt stöd som kontakter med nationella och internationella partners. Exempel på sådana är militära staber, förband och skolor, statliga och överstatliga organ samt olika hjälp- och frivilligorganisationer. Du kommer att ingå i ett arbetslag där medarbetarna kommer både från Försvarsmakten som andra organisationer.

Formella kunskapskrav:

Mycket goda kunskaper i MS Office Word, Excel och Power Point

* Dokumenterat goda engelskkunskaper i tal och skrift

Mycket goda kunskaper i Exonaut TEM.

Erfarenhet av internationella ledningsträningsövningar på högre operativ nivå.

Meriterande är:

Kunskap om Försvarsmaktens organisation och erfarenhet av militärt stabsarbete

Erfarenhet från FN i internationell insatsmiljö

Kunskaper om krishantering på nationell och internationell nivå

Personliga egenskaper:

Du har en utpräglad förmåga att jobba såväl självständigt som i grupp och därmed att ta ansvar och agera självständigt inom ramen för befattningen och tilldelade uppgifter. Du skall kunna vara både drivande och kundorienterad gentemot avdelningens samarbetspartners. Du bör också ha ett intresse av områden som rör krishantering och militärt försvar.

Anställningstyp: Tidsbegränsad anställning tom 31 juli 2018 med 40 timmars arbetsvecka och flextidsavtal. För anställning i FM krävs att du är svensk medborgare. Anställningen innebär skyddsklassning och därmed registerkontroll och säkerhetsprövning. Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Kontaktperson:

För upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du:

Chefen för Ledningsträningsavdelningen, Överstelöjtnant Carl-Fredrik Kleman, tfn: 070-630 36 33,

carl-fredrik.kleman@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:

Officersförbundet (OF): Magnus Johansson, tel 0171-15 79 73

SACO: Karin Gällmo, tel 0171-15 79 56

OFR/S: Inge Bäcklin, tel 0171-15 73 83

SEKO: Per-Gustaf Andersson, tel 0171-15 85 48

Sista ansökningsdatum 2016-10-28

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Enköping
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget