Ekonom

Jobbet.se · Ekonomi · Sista dagen!

Om jobbet

Vill du komma till ett expanderade företag med en internationell prägel och få vara med på en häftig resa? Har du ett par års erfarenhet inom redovisning och vill fortsätta att utvecklas med inriktning mot controlling? Då är tjänsten som Ekonom hos The Friendly Swede något för dig! Vi söker dig som är i början av din ekonomiska karriär och vill ha möjlighet att utveckla din egen kompetens samt bidra till företagets fortsatta expandering världen över.

Din roll
Som ekonom på The Friendly Swede består dina arbetsuppgifter dels av
rutinartat ekonomiskt arbete i form av löpande redovisning, faktura- och momshantering, lönehantering och att tillsammans med företagets externa revisionsbyrå säkerställa den ekonomiska redovisningen vid bokslut m.m. När det gäller moms- och skattehantering samt lönehantering så har du extern hjälp, du behöver därmed inte vara en expert inom dessa områden men ha en god övergripande förståelse.

Du förväntas även att ur ett ekonomiskt perspektiv vara med och utveckla företagets verksamhet. Vi ser att du bidrar med ett strategiskt tänk och sätter ramarna för hur företaget ska arbeta med controlling. Det kan handla om att utforma och genomföra lönsamhetsanalyser av våra produkter i samråd med produktavdelningen, ur ett ekonomiskt perspektiv delta i bedömningen av framtida strategiska beslut men även utförandet av densamma m.m. För rätt person finns det goda möjligheter att forma sin roll som Ekonom på företaget och vi ser därmed att du är intresserad av att få en helhetsbild över verksamheten och bidra med att öka företagets expandering och lönsamhet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har några års erfarenhet av ekonomiskt arbete, gärna med en eftergymnasial utbildning i grunden. Har du erfarenhet av controlling ser vi detta som meriterande. Du är i början av din ekonomiska karriär och ser denna tjänst som en möjlighet till utveckling. Vidare har du goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift. Du har goda datorkunskaper och är en van systemanvändare. Vi ser även att dina kunskaper i Excel är goda.

Som person är du driven och initiativtagande. Du är målinriktad och resultatorienterad samtidigt som du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta och vara flexibel i ett mindre företag. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur samt noggrannhet och du känner dig lockad av att utveckla ekonomifunktionen på företaget.

Övrig information
Tjänsten är placerad i nya och fräscha lokaler i centrala Uppsala och är en tillsvidareanställning på 100 %.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se, för eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson på tel: 018-100 112.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kommer att tillsättas så snart vi har hittat rätt kandidat, se därför till att skicka in din ansökan redan idag.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

28 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

The Friendly Swede är ett ungt företag som startade 2011. Vi är baserade i centrala Uppsala men världen är vår marknad. Vi har idag försäljning i USA, Japan och fem länder i Europa. Vi har haft kontinuerlig tillväxt från starten och har ambitiösa mål för framtiden. Vi är fokuserade på e-handel och Amazon är vår nuvarande marknadsplats. Våra värdeord är Friendly, Ambitious, Creative & Exciting.