Drift och Underhållschef

Om jobbet

Vattenfalls affärsenhet Heat Nordic producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Inom enheten Grid Operations and Maintenance Sweden ansvarar vi för att driva projekt av reinvesteringar och nyinvesteringar, sköta drift och underhåll, utföra mätarbyten och serviceavtal på våra fjärrvärmenät. Vi söker nu en Drift- och Underhållschef till Uppsala.

Dina viktigaste arbetsuppgifter som Drift och Underhållschef
  • Du kommer att leda en avdelning med i dagsläget 11 medarbetare.
  • Du skall strukturerat leda arbetet med att identifiera behovet av drift- och underhållsinsatser i distributionsnäten, felavhjälpning hos kund, mätarrevisioner/-felavhjälpning, serviceavtal samt beredskapsläggning av personal för akuta insatser.
  • Du skapar förutsättningar för en säker arbetsmiljö för samtliga medarbetare via korrekta arbetsrutiner och instruktioner.
  • Du arbetar med ständiga förbättringar med hjälp av LEAN.
  • Som chef har du även budgetansvar, personalansvar och ansvar för ekonomisk och driftmässig uppföljning av KPI-er.
  • Du har en beställarroll mot entreprenörer och leverantörer för verksamhetens tjänster och produkter, samt kundkontakter.
  • Du skall kunna sätta tydliga mål och mäta och följa upp för att säkerställa att lagkrav och verksamhetsförbättrande åtgärder är uppfyllda.
  • Du är en tydlig ledare och utmanar personalen till hitta nya angreppssätt i utförande av arbetsuppgifter i den dagliga verksamheten.
  • Du deltar aktivt i ledningsgruppen för Distribution Sverige bidrar till samverkan mellan de övriga funktioner som gränsar till din verksamhet . En del resor inom Sverige förekommer i tjänsten.
Placeringsort Uppsala.

Som Drift och Underhållschef behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande och tidigare chefserfarenhet. Du är en trygg och tydlig ledare med stor förmåga att bedriva verksamhetsutveckling. Kunskap om drift- och underhållsprocesser är meriterande, liksom branscherfarenhet. Du behärskar svenska och engelska bra i tal och skrift. Du gillar utmaningar och trivs i en ledande roll och med det ansvaret som den medför. Du är duktig på att skapa framgångsrik samverkan och har förmåga att skapa långsiktigt hållbara resultat genom teamarbete, engagemang och delaktighet.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Cecilia Zetterström, 0702922869. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid,Shala.Jamshid@vattenfall.com Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Christian Magnusson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 8 November 2016.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och torv som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Heat Sweden är uppdelat i tre funktionella delar, Produktion, Distribution och Marknad. Distributionsverksamheten ansvarar för planering, byggnation samt drift-och underhåll av samtliga nät i Sverige. Uppsala (inklusive Knivsta och Storvreta) är det största nätområdet med totalt 55 mil ledningar. Vi distribuerar årligen ca 1450 GWh värme till våra kunder i Uppsala.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Cecilia Zetterström, 0702922869

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 nov

Om företaget