Controller till Skogforsk

Skogforsk · Ekonomi · 31 okt

Om jobbet

Är du en Controller som som har arbetat i projekt?

Nu söker Skogforsk dig som vill bidra till vår verksamhet i Uppsala!

Arbetsuppgifter

Som controller kommer du arbeta med redovisning och uppföljning av EU-projekt / stora projekt. Du är delaktig vid framtagning av månatliga verksamhetsuppföljningar, utför balansavstämningar, uppföljningar och sammanställningar av projekt. Vidare kommer du arbeta med systemunderhåll samt utveckling av verksamhetsuppföljning.

I dina arbetsuppgifter ingår även:
  • Löpande bokföring
  • Momsavstämning
  • Löpande kund- och leverantörsreskontra
  • Avstämning och löpande bokföring av värdepappersportfölj
Utbildning/erfarenhet

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens. Vidare så har du minst fem års relevant erfarenhet från kvalificerat ekonomi- eller controllerarbete. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift samt god dator- och systemvana. Office paketet har du goda kunskaper i.

Eftersom du kommer att arbeta med redovisning och uppföljning av EU-projekt ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete med projekt redovisning. Som person är du ordningsam, noggrann och flexibel. Du har en hög social kompetens och har lätt för att samarbeta samt en god initiativförmåga.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Skogforsk ska tillföra tillämpbara kunskaper, tjänster och produkter som bidrar till ett lönsamt, hållbart svenskt skogsbruk och på så sätt säkerställa viktiga samhällsmål.

Vår forskning spänner över hela skogsbrukets värdekedja, från ett mikroskopiskt pollen hela vägen till industrin. Våra forskare är experter på bland annat förädling av träd som växer bättre och som kan möta framtidens klimatförändringar, bättre miljövård, högre skogsproduktion, effektivare skogsmaskiner som är skonsamma både mot föraren och miljön, effektivare logistik och värdeskapande virkesutnyttjande. Vår relation till skogsbruket skapar unika förutsättningar för att ny kunskap ska bli tillämpad i det praktiska skogsbruket. Genom kommunikation och olika samarbetsformer vill vi bidra till högre lönsamhet och ett hållbart bruk av skogen.

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen och staten. Totalt är vi cirka 120 anställda. Vi finns på tre orter, Uppsala (huvudkontor), Sävar och Ekebo.