Civilingenjör inom Energisystem till Vattenfall Värme i Solna

Om jobbet

Vattenfall Värme söker en Civilingenjör inom energisystem till rollen som Systemoptimerare. Uppdraget löper initialt under två månader men vid goda prestationer finns möjlighet till fortsatt arbete hos Vattenfall. Detta är ett gyllene tillfälle att få lära sig Vattenfall Värmes verksamhet utifrån ett tekniskt och ekonomiskt hänseende. Du kommer att lära dig vad det är som driver företagets ekonomi samt hur Vattenfalls anläggningar bidrar till detta på ett tydligt sätt. Detta är självklart en utvecklingsmöjlighet i sig men också en riktigt bra väg för att senare gå vidare inom Vattenfall med en stor förståelse för deras verksamhet.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Vattenfall AB Värme Generations räkning en Systemoptimerare till deras kontor i Solna. Verksamheten består av en specialistgrupp som servar Vattenfalls produktionsanläggningar med tekniskt stöd i den dagliga verksamheten samt även i mer långsiktiga frågor. Gruppen ansvarar även för de kostnadsoptimerande beräkningar som görs för anläggningsområdena.

Gruppen består idag specialister inom sina respektive ämnesområden. Anläggningarna som gruppen stödjer finns bland annat i Nyköping, Uppsala, Motala, Vänersborg/Trollhättan, Drefviken/Haninge Stockholm samt huvudkontoret i Solna.

Vattenfall Värme har en stark företagskultur där hjälpsamhet, ansvarstagande, driftighet och personlig integritet premieras. Vattenfalls ledord är Safety, Performance och Custumer focus. Att arbeta hos Vattenfall innebär trygghet, utvecklingsmöjligheter och en chans att arbeta med andra kompetenta och engagerade medarbetare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall.

Arbetsuppgifter

Som Systemoptimerare kommer du arbeta med systemoptimeringar för Vattenfalls svenska anläggningsområden. I arbetet kommer du använda verktyget BOFIT och utöver systemoptimeringsarbetet kommer du även vara del i att förvalta och utveckla Vattenfalls driftdatasystem PI från OSISOFT.

I det dagliga arbetet kommer du vara i nära dialog med anläggningsägarna och agera stöd till anläggningarna i produktionsoptimeringsfrågor, exempelvis när det är bäst att utföra en revision utifrån ett produktionstekniskt och ekonomiskt hänseende. Du kommer således att arbeta nära anläggningarnas representanter och anläggningsägarna när exempelvis optimeringsberäkningar inför en budgetkörning skall göras. Arbetet innefattar även att vara stöd till kollegorna i din grupp som arbetar med anläggningsoptimering mer från ett processoptimeringshänseende än ett systemoptimeringshänseende.

Vi söker dig som
  • Civilingenjör inom energisystemområdet, gärna med värmeprocesser som delområden.
  • 1-3 års erfarenhet av liknande eller närliggande arbetsuppgifter-/område.
  • Besitter system-/programkunskap i någon typ av beräkningsprogram för systemoptimering och databasprogram.
  • Du kommunicerar på engelska och svenska obehindrat då du kommer använda båda språken i ditt arbete.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom beräkningsprogram för optimering.

Som person är du teoretiskt lagd och tycker om att analysera siffror och arbeta med teknisk dokumentation. Du är initiativtagande och har en förmåga att se vad som behövs göra. För att lyckas i rollen ser vi även att du är strukturerad.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid fram till årsskiftet. Vid gott samarbete finns möjlighet till fortsatt arbete hos Vattenfall Värme i Uppsala.
  • Placering: Uppsala
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

Vattenfalls huvudprodukter är el, värme och gas. När det gäller el och värme är Vattenfall verksamt inom alla länkar i värdekedjan: produktion, distribution och försäljning. När det gäller gas består Vattenfalls verksamhet av försäljning. Dessutom bedriver vi energihandel.
Vattenfall producerar el och värme från sex energislag: vindkraft, kärnkraft, naturgas, biomassa, kolkraft och vattenkraft.