Behandlingsassistent

Om jobbet

Varför arbeta på Alternatus?

Att arbeta på Alternatus är attraktivt, vi har mycket höga krav på våra medarbetare, och vi ger våra medarbetare mycket stöd, support och handledning, våra medarbetare är Alternatus, det är vår utgångspunkt.

Vi söker dig som är intresserad av behandlingsarbete och vill vara med och stötta och utvecka de ungdomar som vi finns till för. Vi har behov av behandlingsassistenter till vår verksamhet Tillit i Uppsala som är ett HVB-hem för flickor i åldern 13-18 år.

Ungdomarna har svårigheter som kan yttra sig genom att man tidigare haft problem i familjeförhållanden, sociala svårigheter, relationsproblematik, beteendestörningar, självskadandeproblematik, kriminallitet och missbruksproblem.

Med ungdomar som är placerade hos oss bygger arbetet på kognitiva beteendeterapeutiska teorier med evidensbaserade metoder. I arbetet som behandlingsassistent skall du kunna skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer utifrån evidensbaserade metoder arabeta för att skapa motivation till förändring hos ungdomen och bistå ungdomen i att utveckla sin förmåga att hantera sina känslor/svårigheter utifrån nya stategier. Grunden för allt behandlingsarbete utgår från vikten av god allians med den enskilde.

Vi söker dig med adekvat 3 årighögskoleutbildning eller 2 årig YH-utbildning samt mångårig erfarenhet från socialt arbete och KBT. Meriterande är om du har utbildnig i ART, MI, TBA och andra KBT program.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och egenskaper.

Arbetet passar dig som vill arbeta i team med dina arbetskamrater. Din erfarenhet och kompetens använder du på ett självständigt och målmedvetet sätt. Du har en stark drivkraft och engagemang för denna målgrupp och är en trygg och mogen person.

Arbetstider: dag, kväll, natt

B-körkort är ett krav.

Utdrag ur polisregister kommer att begäras före anställning.

Vi ser gärna kvinnliga sökande med hänvisning till målgruppen.

Vi tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Arbetstider/varaktighet
Tillsvidare anställning mellan 54 - 100 %. Vi tillämpar 6 månaders provtjänstgöring.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Kontaktperson
Åsa Reimerth, Uppstartsansvarig 0702-590 690

Referensnummer: 006

Ansökan mailas till : asa@alternatus.blue
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Kontakt

Mejla eller ring Åsa Reimerth, 0702-590 690

Publicerad

59 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 okt

Om företaget

LIVET ÄR BITTERLJUVT.
Vi lever i en värld som dagligen pendlar mellan ljus och mörker, som kan vara hänsynslös men också häpnandsväckande vacker. Precis som våra egna historier.
Människors handlingar är ett resultaat av omständigheter de inte nödvändigtvis styr över.
Vårt jobb är att slåss för att alla skall få den förståenlse och det stöd de behöver för att komma vidare. Vår tro på individen är villkorslös och tillsammans hittar vi en plats i vår bitterljuva värld.

Alternatus startades för att erbjuda vård och behandling med kvalité och långsiktighet, istället för ekonomiska nyckeltal som ger kortsiktiga lösningar vilket påverkar medarbetare och klienter negativt. Kortsiktighet bryr sig inte om framtiden. Alternatus är ett ungt företag. Vi har HVB verksamheter, Familjehem, LSS boende och socialpsykiatriboende.


Hitta hit

Uppsala stad Visa på karta

Visa var