Bagagelastning på Arlanda Flygplats för arbetsvilliga studenter

Om jobbet

Nu fyller vi på poolen med bagagelastare för dig som är student och vill arbeta fysiskt i en flygplansmiljö. Detta är en möjlighet för dig som vill kombinera dina studier med 2-4 halvdagars jobb i veckan. Tar du dig enkelt till Arlanda under veckans och dygnets alla timmar samt har lätt att anpassa dig till nya situationer, sök då denna tjänst som bagagelastare redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SAS räkning 9 stycken bagagelastare till deras bagageservice på Arlanda Flygplats. Vår kund är Skandinaviens ledande flygbolag och erbjuder över 100 destinationer världen över. Nu vill SAS utöka sin studentpool med bagagelastare som ska hjälpa dem i deras lastningsprocess från och med januari 2016.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SAS.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Arbetsuppgifter

Som flygplanslastare kommer du arbeta med att lasta och lossa bagage. Arbetet ställer stora krav på god fysik då det stundtals kan vara både stressigt och kroppsligt krävande. Schemaläggning sker veckovis av vår Bemanningsservice där du får möjlighet att intresseanmäla dig på de arbetspass som passar dig, med krav på att ta minst 2 pass per vecka, gärna fler. Denna intresselista ska kunna läggas från konsulten på såväl vardagar som helger. Här är det av stor vikt att ta eget ansvar för att din intresselista alltid är uppdaterad och att du själv vissa gånger har möjlighet att ersätta dina kollegor vid sjukdom eller annan frånvaro.

Du kommer till exempel att:
 • Scanna de bagage som kommer till din station med god kvalitet, vilket ställer krav på din noggrannhet
 • Lyfta väskor från bagebandet till olika vagnar, varför vi gärna ser att du både tycker om, samt klarar av att jobba fysiskt
Tjänsten passar dig som gillar att arbeta med kroppen i högt tempo. Den passar dig som pluggar på distans eller har det flexibelt i skolan som gör det möjligt att hoppa in med kort varsel och ersätta dina kollegor vid sjukdom eller liknande.

Innan du börjar din anställning får du gå en introduktion på 1,5 dag där du första dagen genomgår teoretiska bitar för att dagen efter få en rundvandring och därmed en bild av din kommande arbetsplats. Eftersom det är ett fysiskt arbete kommer det finnas arbetsredskap till hands för att underlätta lyftandet av bagage. Passen kommer att ligga mellan 4-6 h/pass , vilket betyder att man som konsult måste kunna jobba både morgnar och kvällar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett flexibelt skolschema och vill arbeta 2-4 pass per vecka, både vardagar och helger, och söker ett långsiktigt extraarbete under din studietid. Vi söker dig som vill jobba mer under sommaren och andra lov, då kundens behov under dessa tillfällen kan komma att öka.
 • Är aktivt studerande på minst 50% och har minst 1,5 år kvar av dina studier, därav kommer vi behöva ta in ett intyg på att du är studerande varje termin
 • Har godkända betyg från 3-årigt gymnasium, vilket betyder att vi behöver få in ett intyg på detta innan anställningen kan börja
 • Lätt kan ta dig till Arlanda flygplats för kortare pass under tidig morgon och sen kväll
 • Vill arbeta med ett fysiskt arbete och klarar av tunga lyft
 • Är van att arbeta i stressiga miljöer
 • God förståelse i engelska och svenska då kurser och liknande kommer ske på båda språken
 • Är tillgänglig för utbildning 6/12 kl.8:30-16:30, samt 7/12 kl.8:30-12:00
Det är meriterande om du ha tidigare erfarenhet av service, men det är inte ett krav. Vidare är det meriterande om du bor nära Arlanda flygplats eller enkelt kan ta dig dit, detta då passen vanligtvis är 4 timmar långa. Skriv tydligt i motiveringsrutan hur du skulle ta dig till Arlanda under dessa obekväma arbetstider.

Som person är du serviceinriktad och ansvarstagande, samt trivs med att arbeta i grupp.
Du är även flexibel och initiativrik och har en positiv inställning till förändringar. Slutligen krävs det att du är stresstålig och anpassningsbar i tidsknappa situationer, då arbetet sker i en föränderlig miljö med högt tempo.

Flygplatsen är ett säkerhetsklassat område och därför kommer du att registerkontrolleras enligt Transportstyrelsens bestämmelser, samt att ett utdrag ur belastningsregistret från polismyndigheten kommer att efterfrågas. Vi kommer även behöva göra en 5-års kontroll, vilken också är av säkerhetsskäl.
 • Start: Tjänsten startar med en introduktion i januari på 1.5 dag, vilket betyder att du måste vara tillgänglig från och med då
 • Arbetstider: 4-6 timmars pass mellan 06.00-24.00, veckans alla dagar
 • Omfattning: 2-4 pass/vecka, med krav på minst 2 pass/vecka.
 • Placering: Arlanda Flygplats
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.