Automationsingenjör

Om jobbet

Vill du jobba med automation och IT tillsammans med erfarna kollegor?

Just nu söker vi ytterligare en kollega till IT-avdelningen som ansvarar för förvaltning, drift, utveckling och support av Recipharms Uppsalas IT-och automationssystem. Vi befinner oss nu i en mycket spännande fas då våra anläggningar och processer skall uppgraderas och digitaliseras. IT och automation blir en viktig komponent för att framtidssäkra vår produktion samt bygga en attraktiv och konkurrenskraftig arbetsplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som ska tillsättas så fort som möjligt.

Dina arbetsuppgifter:
Som automationsingenjör hos oss på Recipharm Uppsala arbetar du med att skapa de bästa förutsättningarna för att möta upp de behov och krav som verksamheten ställer på IT- och automationssystemen.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att ansvara för olika automationssystem och DCS samt att införa, förvalta, utveckla och avveckla PLC/PA/IT-system. Du kommer att medverka i och leda projekt samt även proaktivt föreslå tekniska lösningar.

Dina kunskaper, färdighet och erfarenhet:
  • Erfarenhet av att jobba med PLC, DCS och SCADA
  • Erfarenhet av industriella infrastrukturer/nätverk
  • Meriterad med kunskaper inom GxP och validerade system
  • Meriterad med erfarenhet av installationer av utrustning inom processindustrin
  • Högskoleutbildning, gärna med teknisk inriktning alternativt lång erfarenhet av liknande arbete
Meriterande om du har erfarenhet av: Siemens Step7, TIA portalen, SQL, RS logix, PCS7, SAP PM, Frekvensomriktare, VMware, AutoCAD, SIL/PL. Kan uttrycka dig mycket väl i svenska och engelska i tal och skrift Meriterande om du har erfarenhet LEAN metodiken

Dina personliga egenskaper:
Är du en drivande person som visar stort eget personligt ansvar och engagemang kommer du att trivas hos oss. Vi tror att du brinner för teknik med ett balanserat intresse att jobba med och för människor. Du trivs att blanda höga och låga uppgifter. Du skapar goda relationer i din omgivning. Du har en förmåga att samarbeta i team, kunna arbeta strukturerat, vara noggrann och kunna leverera resultat.

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Lund, chef för IT-avdelningen, Tel: 073-155 23 52.
Email: tobias.lund@recipharm.com

Sista ansökningsdag är 2016-12-20
Jobbfakta
Ort
Uppsala stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om företaget

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 3 500
anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar för närvarande flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5 miljarder SEK och har utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Jordbro, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på NASDAQ Stockholm.